שאלות נפוצות

שאלות על שירותי יעוץ ותכנון טיולים

אני מציעה כרגע שני שירותי יעוץ עיקריים, שיחת יעוץ ומסלולים מוכנים לרכישה.

בנוסף, ישנו גם שירות של תיאום שירותים למציאת נהגים, העברות ומדריכים מקומיים. 

למי שפחות מחפש יעוץ, אבל רוצה מידע מקיף על אלבניה, אני מציעה את מפת אלבניה האינטראקטיבית. 

כל אחד מהשירותים מציע יעוץ ופירוט בהיקף שונה, כאשר השירות הפשוט ביותר הוא שיחת היעוץ הניתנת בעל פה (טלפון או זום) – והוא גם מספיק עבור רוב האנשים.

האפשרות האחרת היא מסלולים מוכנים לרכישה – אלו מסלולים כתובים, מפורטים, המכילים הרבה מידע שימושי ומאפשרים לכם לדעת למה לצפות ולאן שווה ללכת בכל יום ויום – כשהמידע נמצא לכם מול העיניים ואתם יכולים לגשת אליו במהלך הטיול. 

אני אינני סוכנת, ולכן לא אוכל להזמין עבורכם טיסות ומלונות. עם זאת, אוכל לעזור בשתי דרכים – הפניה לסוכנות שאני עובדת עמה, וסיוע בבחירת מלונות וטיסות במסגרת שיחת יעוץ או במסגרת היעוץ בוואטסאפ הכלול במחיר עבור רוכשי המסלולים. 

עוד מתלבטים לגבי לאן לטוס ולכמה זמן, ולכן אתם לא מזמינים טיסות? הדפים על דרכי הגעה לאלבניה, לקוסובו, ולמקדוניה הצפונית אולי יוכלו לעזור, ואם אתם בכל זאת רוצים להתייעץ בקצרה בטלפון, אתם מוזמנים ליצור קשר ואעזור בכיף. 

האפשרות ירדה באופן זמני מהאתר – אך ניתן לפנות אליי לקבלת הצעת מחיר למסלול כתוב בהתאמה אישית. 

בקרוב – האופציה תעלה מחדש בפורמט אחר ועם שיתופי פעולה חדשים! 

שאלות על המסלולים המוכנים לרכישה

ניתן לקרוא את התיאור בדף המסלולים המוכנים – הוא כולל את מספר הימים, את המקומות המרכזיים שבהם המסלול עובר, וכן את הקטגוריות אליהן משתייכים האתרים השונים – קניונים, חופים, עתיקות, מבצרים וכו'. 

אפשר כמובן, גם להתייעץ איתי בוואטסאפ. 

המסלולים כוללים פירוט למספר הימים שמצוין על כל מסלול, ומפה עם כל הנקודות, כולל מסלול לכל יום. בכל יום תמצאו מידע על יותר אפשרויות ממה שלרוב אפשר להספיק, כך שתהיה לכם בחירה לפי מה שמעניין אתכם יותר. 

כמו כן, קניית מסלול מזכה אתכם באפשרות להתייעץ עמי בוואטסאפ במהלך הטיול או לפניו, אך שימו לב שזה לא מחליף שיחת יעוץ שאולי תרצו לעשות אם יש לכם יותר ימים או אם יש דברים שחסרים לכם במסלול. 

שאלות כלליות על היעדים

הכל!

בקוסובו, אלבניה וצפון מקדוניה יש אוכל טוב, אנשים מקסימים, אגמים, הרים, שפע של אתרים היסטוריים מכל הסוגים – עתיקים, ימי-ביניימים ואפילו שדות קרב ממלחמות שקרו ממש לא מזמן.

יש כנסיות יפות ומסגדים צבעוניים, קצת היסטוריה יהודית, בזארים וקניונים, הרבה מאוד שמורות טבע, מקורות מים שופעים, המון המון שבילים ללכת בהם, ואם אתם בקטע – גם אתרי סקי ואופציות לספורט אתגרי.

באלבניה תוכלו למצוא בנוסף לכל זה, גם חופי ים לאורך הים היוני – שלא נופלים בכלל (!!!) מאלו של יוון השכנה.

אין שום צורך בויזה. אציין גם ששלוש המדינות אינן חלק מהאיחוד האירופי או מאמנת שנגן, ולכן גם אין יתרון לשימוש בדרכון אירופי בכניסה אליהן.

מדובר על שלוש מדינות, אשר לחוד הן קטנות, אך ביחד גודלן מגיע לכ-3.5 פעמים גודלה של מדינת ישראל. לא משנה באיזו מהן תטיילו, תצטרכו לפחות כמה ימים, רק כדי לראות 'מספיק'. אם תרצו גם לעשות מסלולים ארוכים, או סתם לנפוש – תוכלו לבלות באיזור גם כמה וכמה שבועות.

השורה התחתונה? תלוי בכם, בקצב שלכם, ובמה שאתם אוהבים.

שירותי היעוץ, בהם המסלולים המוכנים, מפת אלבניה האינטראקטיבית ושיחת היעוץ פה כדי לוודא שתראו כמה שיותר בהתאם לקצב שלכם ולזמן שלכם.

על הנייר, עונת התיירות הרשמית באלבניה היא בין מאי לאוקטובר. עם זאת, בהרבה מהמקומות ברחבי המדינה ניתן לטייל גם בין נובמבר לאפריל – ואני אישית עשיתי זאת מספר פעמים. 

כמובן, יש פה פקטור של מזל – כל עוד לא יורד גשם – אפשר לטייל כמעט בכל מקום במדינה גם באמצע החורף (לא באלפים, וגם החופים פחות מתאימים).

אלבניה באופן כללי פחות קרה ביחס לשכנותיה קוסובו וצפון מקדוניה, ובטח ובטח ביחס למונטנגרו, אך זה תלוי גם באיזור שעליו מסתכלים.

מהצד השני, למרות שניתן לטייל בכל מקום באלבניה באמצע הקיץ – חם מאוד ובחלק מהמקומות גם עמוס מאוד – כך שספטמבר ויוני יהיו בחירה טובה יותר אם אתם מחפשים לטייל במזג אוויר חם, אבל לא חם באופן קיצוני.

תוכלו לקרוא עוד על עונות הטיול באלבניה ומה מתאים מתי – בדף על מתי לטייל באלבניה – טיול באלבניה ועונות השנה.

על הנייר, עונת התיירות בקוסובו היא בין מאי לאוקטובר. עם זאת, בחלק מהמקומות ברחבי המדינה ניתן לטייל גם בין נובמבר לאפריל – ואני אישית עשיתי זאת מספר פעמים. 

כמובן, יש פה פקטור של מזל – כל עוד לא יורד גשם או שלג – אפשר לטייל כמעט בכל מקום במדינה גם באמצע החורף – אמנם לא כדאי לטפס על האלפים או על הרי השאר, אבל אפשר לנסוע דרך קניון רוגובה או לעשות סקי בברזוויצה אם רוצים לחוות את ההרים. כמובן, גם אין בעיה להנות מערים כמו פרישטינה או פריזרן, לאורך כל השנה. 

מהצד השני, למרות שניתן לטייל בכל מקום בקוסובו באמצע הקיץ – יכול להיות חם מאוד ובחלק מהמקומות גם עמוס מאוד, לא רק בגלל תיירים, אלא בגלל עונת החתונות שמביאה איתה את כל התפוצה הקוסוברית, ויכול להיות פקוק מאוד (!) – כך שספטמבר ויוני יהיו בחירה טובה יותר אם אתם מחפשים לטייל במזג אוויר חם, אבל לא חם באופן קיצוני.

על הנייר, עונת התיירות בצפון מקדוניה היא בין מאי לאוקטובר. עם זאת, בהרבה מהמקומות ברחבי המדינה ניתן לטייל גם בין נובמבר לאפריל – מנסיון. 

כמובן, יש פה פקטור של מזל – כל עוד לא יורד עליכם שלג, אפשר לטייל כמעט בכל מקום, אך מן הסתם לא מומלץ לצאת לטרקים בהרי השאר או בפארק הלאומי מברובו אם אתם לא מנוסים בהליכה בשלג ואין לכם ציוד מתאים להליכה בשבילים מכוסי קרח. 

עם זאת, יעדים כמו ביטולה, סקופיה, ואגם אוכריד, כולם נגישים ופתוחים גם בחורף. 

מהצד השני, למרות שניתן לטייל בכל מקום בצפון מקדוניה באמצע הקיץ – יכול להיות חם מאוד ובחלק מהמקומות גם עמוס מאוד ואפילו יקר מאוד אם מסתכלים על אגם אוכריד – כך שספטמבר ויוני יהיו בחירה טובה יותר אם אתם מחפשים לטייל במזג אוויר חם, אבל לא חם באופן קיצוני.

כן, אלבניה היא מדינה בטוחה מאוד, גם עבור ישראלים ויהודים, וגם עם התגברות האנטישמיות ברחבי העולם – על אלבניה זה דילג בגדול. אפשר לקרוא בפוסטים רבים באתר על החוויה שלי באלבניה מאז פרוץ המלחמה, זה אחד מהם.

כן, קוסובו היא מדינה שתושביה מאוד מעריכים את ישראל. אי אפשר לומר שלמלחמה הייתה אפס השפעה על כך, אבל עדיין מדובר במדינה מאוד בטוחה ומאוד מקבלת פנים כלפי ישראלים. גם בקוסובו ביקרתי מספר פעמים מאז ה-7.10, ולא נתקלתי בעוינות באף אחת מהפעמים – להפך. 

שילוב יעדים ומעברי גבול

בהחלט, ואפילו תוכלו למצוא מסלולים המשלבים שניים או שלוש מהמדינות במסלולים המוכנים למכירה באתר. ניתן לשלב בין היעדים בצורות שונות, אך לא מומלץ לנסות לדחוס את כולם בטיול קצר. 

קפיצה מהצד המקדוני של אגם אוכריד לצד האלבני? כן.

טיול יום מסקופיה לפרישטינה או מטירנה לפריזרן? בטח. 

שלוש מדינות בחמישה ימים? פחות כדאי… 

אם יש לכם את הזמן, אתם מוזמנים כמובן להשתמש בשירותי היעוץ כדי לבנות מסלול הגיוני ונוח שיכלול את שלל היעדים בשלוש המדינות. 

כן, מדובר במעברי גבול מאוד פשוטים. אמנם אלו לא גבולות פתוחים לחלוטין כמו בתוך האיחוד האירופי, אך לרוב תצטרכו להציג רק דרכון ומסמכי רכב – לפעמים בכלל בלי לצאת מהרכב. 

בגבול בין אלבניה לקוסובו לפעמים אפילו לא יסתכלו על הדרכון שלכם, והוא מתנהל לפרקים (בתלות בעומסים) כמו גבול כמעט פתוח. 

מעברי הגבול בין יוון לאלבניה או לצפון מקדוניה, או בין בולגריה לצפון מקדוניה, הם קצת יותר מחמירים, ובבולגריה למשל בודקים לרוב את הרכבים ולפעמים גם את המטען. גם ביציאה מאלבניה ליוון מחמירים ובודקים תיקים כדי לוודא שאין הברחות סמים. עם זאת, המעבר בסך הכל עדיין פשוט, גם אם יותר איטי – רק תוודאו שיש לכם את הביטוחים המתאימים כדי לחצות את הגבול עם רכב במקרה ואתם מטיילים עם זה. 

דגש ספציפי: מעבר בין יוון לצפון מקדוניה או אלבניה עם רכב שכור הוא ברמה העקרונית אסור. (*יש יוצאי דופן מעטים אך בעייתיים)

ברמת העיקרון, הדבר היחיד עליו אתם אמורים לשלם, במקרה ואתם חוצים עם רכב, הוא ביטוח, וזה לרוב משהו שתשלמו עליו ישירות לחברת ההשכרה.

עם זאת, כמה נקודות שכדאי לדעת: 

  • הדבר לא נכון אם אתם חוצים עם רכב אלבני לקוסובו ולהפך – ביטוח הרכב בכל אחת מהמדינות תקף בשניה ולא צריך לשלם כלום.
  • עם רכב שיש לו גרין קארד והוא אינו אלבני או קוסוברי, יש לקנות ביטוח בכניסה לקוסובו. (15 אירו לשבועיים לרכב פרטי)
  • בגבולות הצפון מקדונים יש לפעמים תופעה של שוטרי גבולות שדורשים שוחד – לרוב מדובר בסכומים זניחים שאין מה להתווכח עליהם, אבל שתדעו שזה לא תשלום תקני ונורמלי שכולם צריכים לשלם… 

טיול עם ילדים באלבניה, קוסובו או צפון מקדוניה

בהחלט! אלבניה היא יעד נהדר לטיול משפחתי עם ילדים בזכות שילוב של טבע מדהים, חופים יפים, ואטרקציות מגוונות שמתאימות לכל גיל. עם זאת, צריך לקחת בחשבון שאין בה פארקי שעשועים גדולים או מוזיאונים צבעוניים כמו מאדאם טוסו, כמו שאפשר למצוא במערב אירופה – אבל כל ילד וילדה שאוהבים טבע וחופים, יהנו לגמרי מטיול באלבניה. יש באתר פוסט על טירנה עם ילדים, ובהמשך אעלה גם פוסט כללי על אלבניה עם ילדים. 

חשוב לקחת בחשבון שהנסיעות באלבניה עשויות להיות ארוכות, ולכן כדאי לתכנן את מסלול הטיול באלבניה עם עצירות ביניים ולא לנסות לגמוע מרחקים ארוכים בזמן קצר. כמו כן, לא יזיק לוודא שלמלון או לדירות האירוח יש מתקנים ידידותיים לילדים, כמו חצרות משחקים או בריכות.

כן, צפון מקדוניה מציעה חוויות המתאימות לטיול עם ילדים, אך לא פארקי שעשועים ענקיים – יותר אטרקציות טבעיות, ואקסטרים כמו טרקטרונים, וכן – גם פארק חבלים אחד. אחת האטרקציות המרכזיות בצפון מקדוניה המתאימה לילדים היא אגם אוכריד (Ohrid Lake), שבו אפשר ליהנות משיט בסירה, טיולים לאורך החופים, ואפילו שחייה בחודשי הקיץ. 

עם עגלת תינוק עשוי להיות קשה יותר לטייל, גם כי לא בכל מקום יש מדרכות מסודרות, ובעיקר בגלל איזורים תלולים יחסית בתוך ערים עתיקות. 

כן – אבל כמובן שזה תלוי בילדים. הילדים שלכם נהנים מטיולים בטבע ומפגשים עם בעלי חיים? 

אז איזורים טבעיים בקוסובו כמו הרי השאר וההרים המקוללים יכולים להיות נהדרים עבורכם, כל עוד תבחרו במסלולים שיתאימו לרמתם, וכמובן – יש את שמורת הדובים של פרישטינה שהיא מהממת לכל הגילאים ובמיוחד לילדים. 

בקוסובו עצמה יש ילודה גבוהה, כך שיש בה פארקי מים קטנים ומתקני קארטינג שמשרתים את הילדים המקומיים – ואפשר כמובן לשלב גם אותם במסלול הטיול שלכם בקוסובו.

עוד יתרון שיש לקוסובו, בהשוואה לאלבניה ואפילו לצפון מקדוניה: הנסיעות בין היעדים קצרות יחסית, ותחנות הדלק מאוד נוחות ומצוידות, מה שהופך את הטיול לנוח יותר למשפחות עם ילדים קטנים.

כן, גם אם יש לכם ילדים בררנים, האוכל המקומי בשלוש המדינות בהחלט יכול להתאים לילדים, במיוחד בזכות המגוון וההשפעות מהמטבח הים-תיכוני והבלקני. תוכלו למצוא מנות פשוטות וטעימות שילדים אוהבים, כמו פיצות, פסטות ומאפים שמושפעים מהמטבח האיטלקי שמאוד נפוץ באיזור, לצד מנות בלקניות קלאסיות כמו בורק (שזה בורקס רק בצורה אחרת, ותוכלו למצוא אותו עם גבינה, תרד או בשר ברוב המקרים). 

בנוסף, במסעדות רבות מגישים גם מרקים קלים, צ'יפס, ואפילו מנות מערביות כמו המבורגר ברטבים שונים, מה שמקל על ילדים בררנים למצוא משהו לאכול. קינוחים כמו בקלאווה וגלידה גם הם נפוצים וקל למצוא אותם. 

עם זאת, אם הילדים שלכם חולי פאסט-פוד, קחו בחשבון שאין מקדונלדס לא באלבניה, לא בקוסובו ולא במקדוניה הצפונית – אבל כן תוכלו למצוא KFC או פיצה האט בערים הגדולות, אם זה עוזר…

שאלות על סיורי היום

בעתיד, עם התקרבות עונת 2025 והתבהרות מצב הטיסות, אפרסם תאריכים חדשים בדף הסיורים. עם זאת, אני נמצאת באיזור לעיתים קרובות, ואם אתם קבוצה גדולה והתאריכים מסתדרים – אשמח לארגן עבורכם סיורים ולהדריך בהם. 

מוזמנים ליצור קשר לפרטים והרשמה במספר 0553183819.

סיורי היום באלבניה יוצאים מטירנה ומגיעים למספר יעדים, בהתאם לביקושים ולמרחקים. בין השאר ניתן להזמין סיור לשקודר, קרויה, אגם אוכריד, ולאיזור המעיינות החמים בפרמט. 

ייתכן שלעיתים אוציא באופן נקודתי גם סיורים  משקודר, בירת הצפון – ואז נוכל להגיע גם אל מעמקי האלפים, בין השאר לת'ט ולנהר שאלה. 

סיורי היום בקוסובו היוצאים מפרישטינה \ פריזרן \ פייה הם, ברוב המקרים סיורים פרטיים – ולכן הם גם בהתאמה אישית. האפשרויות הן רבות, וכוללות בין השאר את מרכז העיר פרישטינה, העיר העתיקה בפריזרן, סיור בהרים המקוללים, סיור במנזר גרצ'ניצה ועוד. 

מחוץ לחודשי הקיץ (יולי-אוגוסט), ניתן גם לצאת לסיור יום בקוסובו היוצא מטירנה – במקרה זה הסיור יהיה לפריזרן. 

בסיורים הפרטיים, מחיר הסיור תלוי במספר המשתתפים, אורך הסיור והמרחקים שגומעים בו, והתחבורה הנדרשת. 

בסיורים המוצעים לקראת אירועים מיוחדים, או בסיורים שיציאתם כבר הובטחה המחיר לאדם יוצג בבירור. 

שאלות על הטיולים המאורגנים לבלקן

נכון לעכשיו, אני מציעה רק טיולי יום לקהל הרחב. 

לחלופין, אם אתם מספר אנשים שמעוניינים לטייל באלבניה, בצפון מקדוניה או בקוסובו, ואינכם מחפשים בהכרח הדרכה בעברית – אתם מוזמנים ליצור קשר על מנת להתאים לכם נהג (ומדריך אם תרצו) ומסלול. 

מחפשים טיול פרטי עם הדרכה בעברית? ניתן בהחלט לתאם טיול בהתאמה אישית – פרטים נוספים כאן

הטיולים המאורגנים מודרכים על ידי סהר בן יהודה. 

שאלות על תיאום השירותים

תיאום שירותים הוא שירות במסגרתו אני בודקת עבורכם מספר אופציות להעברות, נהגים צמודים או מדריכים מקומיים. יש הבדלי מחירים רבים בשוק, ולכן כחלק מהשירות אני אעשה את המירב כדי להביא בפניכם מספר אופציות, כדי שתוכלו לבחור מבינהן. 

השירות עולה 110 ש"ח לקבוצות קטנות (עד 10 אנשים) ו-150 ש"ח עבור קבוצות גדולות יותר. 

את התשלום אתם מעבירים לי אך ורק במידה והחלטת לסגור מה מן ההצעות שהבאתי בפניכם. 

שאלות על מפת אלבניה האינטראקטיבית

מפת אלבניה האינטראקטיבית היא כלי עזר דיגיטלי ייחודי שנועד להקל על תכנון הטיול שלכם באלבניה ולהפוך את החוויה שלכם ליותר נוחה ומהנה. מדובר במפה מותאמת אישית ב-Google Maps, המכילה מאות סימונים מפורטים של נקודות עניין ברחבי אלבניה, כולל:

– חופים: רשימת עשרות חופים, כולל חופים שקטים, חופים עמוסים וטיפים חשובים על כל אחד מהם.
– אתרי טבע: מפלים, אגמים, הרים ותצפיות מדהימות שלא תרצו לפספס.
– אתרי תרבות ודת: מוזיאונים, כנסיות, מסגדים ואפילו בית כנסת אחד ייחודי.
– שבילים ואטרקציות: מסלולי הליכה, פעילויות אקסטרים כמו זיפליין, פארקי מים ועוד.
– מידע לנהגים: כבישים לא עבירים לרכב רגיל ואזהרות חשובות.

המפה מתאימה לכל סוגי המטיילים, בין אם אתם מתכננים את הטיול לפרטי פרטים או רוצים לזרום בין יעדים, ולגלות בכל יום את מה שהכי מתאים לכם. היא זמינה לשימוש ישירות דרך אפליקציית Google Maps, ומתעדכנת באופן שוטף עם מידע חדש.

המפה הופכת את הטיול באלבניה לחוויה נגישה ופשוטה יותר, ומבטיחה שלא תפספסו אף אטרקציה שווה!

ת: המפה זמינה לרכישה דרך הלינק הבא (רכישה מאובטחת), והיא תישלח למייל שהוזן בטופס הרכישה תוך 48 שעות.

המפה כוללת מאות סימונים על גבי מפת אלבניה ב-Google Maps, עם מידע על חופים, אתרי טבע, מפלים, אגמים, מוזיאונים, אתרי דת, תצפיות, שבילי טיול, אטרקציות אקסטרים, ומידע חשוב לנהגים, כמו כבישים לא עבירים לרכב רגיל.

המפה מתאימה לכל מי שמתכנן טיול עצמאי באלבניה, בין אם אתם רוצים לתכנן מראש לפרטי פרטים או פשוט לזרום ולמצוא את הדברים המעניינים ביותר בסביבה שלכם במהלך הטיול.

הרכישה מקנה גישה למפה למשך 3 חודשים מיום הרכישה, והיא ניתנת לחשבון גוגל המקושר לכתוב המייל שתזינו בטופס הרכישה. ניתן להזין עד 2 כתובות מייל. 

 ניתן לגשת למפה באמצעות אפליקציית Google Maps בטלפון הנייד, בטבלט או דרך המחשב, כל עוד אתם מחוברים לחשבון Google שבו ניתנה הגישה למפה.

כדי להשתמש במפה, יש לוודא:

  1. שהמכשיר שלכם כולל את אפליקציית Google Maps.
  2. שאתם מחוברים לחשבון Google שהוזן בזמן הרכישה.
  3. שיש לכם חיבור אינטרנט פעיל במהלך השימוש במפה.

 לא, המפה דורשת חיבור לאינטרנט לצפייה במידע. מומלץ להשתמש בחשבון Google שמקושר לטלפון עם חבילת גלישה פעילה (סים מקומי או eSim).

לא, רכישת המפה כוללת גישה לפה האינטראקטיבית בלבד. ניתן לקבל תמיכה טכנית במקרה הצורך, אך ייעוץ אישי לבניית מסלול הטיול שלכם באלבניה ניתן בתיאום ובעלות נפרדת.

במידה ויש בעיה בגישה למפה, ניתן ליצור קשר במספר 055-3183819 לתמיכה טכנית. ודאו שהמייל שסיפקתם קשור לחשבון Google פעיל, ושיש לכם חיבור אינטרנט.

ת: כן, המפה מתעדכנת באופן קבוע עם מידע חדש על שינויים בדרכים, מקומות פחות מתוירים ונקודות עניין נוספות.

המפה היא כלי עזר בלבד, והמידע בה מתבסס על ניסיון אישי ועבודה בשטח. עם זאת, תנאי השטח עשויים להשתנות, ולכן תמיד חשוב להפעיל שיקול דעת במהלך הטיול.