כסף באלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה
לפני כל נסיעה לחו"ל, אנחנו תוהים כיצד הכי כדאי להתנהל עם הכסף. להביא אירו\דולר במזומן ולהחליף? להשתמש באשראי בלבד? גם וגם?
בישראל אנחנו רגילים לשימוש נרחב בכרטיסי אשראי ואפילו באפליקציות תשלום, אך במקומות רבים בעולם המזומן הוא עדיין דרך התשלום העיקרית, וזה נכון גם בטיול באלבניה, קוסובו ובצפון מקדוניה. למטה תמצאו פירוט על המטבעות המקומיים ועל התנהלות עם כסף בכל אחת מהמדינות, כשהשורה התחתונה, כמו שכבר הבנתם, היא שמזומן הוא עדיין דרך התשלום הנפוצה והמקובלת ביותר.
המטבע הרשמי של אלבניה הוא לק. (lek, ALL) מדובר במטבע סגור ולא תוכלו להמיר אותו מראש בארץ. השטרות מגיעים בערכים של 200, 500, 1000, 2000, 5000 ו-10,000, ומטבעות בערכים של 1, 5, 10, 20 ו-50. לבדיקת שער ההמרה העדכני (1000 לק לשקל) לחצו כאן.
הבאת אירו במזומן מהארץ היא לרוב האופציה הטובה ביותר ואותו תוכלו להחליף בשדה התעופה וברחבי המדינה – ישנם משרדי חליפין רבים הממוקמים בכל עיר מרכזית ובכל איזור תיירותי. תוכלו גם להשתמש באירו במקומות רבים, אך לרוב תקבלו עבורו שער פחות טוב ממה שהייתם מקבלים אם הייתם מחליפים.
כספומטים זמינים באופן נרחב באלבניה, ותוכלו למצוא אותם ברוב הערים ואזורי התיירות. כספומטים מסוימים עשויים לגבות עמלת עסקה זרה (גבוהה), וכך כמובן גם הבנק או חברת האשראי שלכם בישראל. לכן, שימו לב לעמלה אותה גובה הכספומט לפני שאתם מאשרים את המשיכה.
השימוש בכרטיסי אשראי לא מאוד נפוץ, אך ישנם מקומות, בעיקר בקניונים ובמלונות הגדולים, שיאפשרו לכם להשתמש בכרטיס. עסקים קטנים יותר לרוב לא יקבלו כרטיסי אשראי, לכן עדיף לשאול לפני ביצוע רכישה.
בשורה התחתונה – לא תוכלו לוותר על שימוש במזומן באלבניה, ותמיד כדאי לוודא שאתם לא נשארים בלי.
המטבע הרשמי של מקדוניה הוא דנאר מקדוני (MKD), המחולק ל-100 דני. השטרות מגיעים בערכים של 10, 50, 100, 200, 500, 1000 ו-5000 דנאר, ומטבעות בערכים של 1, 2, 5, 10 ו-50 דני.
לבדיקת שער ההמרה העדכני (100 דנאר לשקל) לחצו כאן.
הבאת אירו במזומן מהארץ היא לרוב האופציה הטובה ביותר ואותו תוכלו להחליף בשדה התעופה וברחבי המדינה – ישנם משרדי חליפין בכל עיר מרכזית ובכל איזור תיירותי. תוכלו גם להשתמש באירו במקומות רבים, כמו בתחנות דלק ובחנויות תיירותיות, אך לרוב תקבלו עבורו שער פחות טוב ממה שהייתם מקבלים אם הייתם מחליפים.
שימו לב כי בימי ראשון ניתן לרוב להחליף כסף רק בצ'יינג'ים הממוקמים בקניונים.
כספומטים זמינים באופן נרחב יחסית במקדוניה, ותוכלו למצוא אותם ברוב הערים ואזורי התיירות. כספומטים מסוימים עשויים לגבות עמלת עסקה זרה (גבוהה), וכך כמובן גם הבנק או חברת האשראי שלכם בישראל. לכן, שימו לב לעמלה אותה גובה הכספומט לפני שאתם מאשרים את המשיכה.
כרטיסי אשראי מקובלים באופן יחסית נרחב בצפון מקדוניה, במיוחד בעסקים גדולים יותר ואזורי תיירות, אך לא בכולם. לכן, עדיין מומלץ לדאוג להחזיק מזומן בכל עת.
על אף שקוסובו איננה חלק מגוש האירו, האירו (EUR) הוא המטבע הנמצא בשימוש רשמי בה. השטרות מגיעים בערכים של 5, 10, 20, 50, 100, 200 ו-500 יורו, ומטבעות בערכים של 1, 2, 5, 10, 20 ו-50 סנט, וכן מטבעות של 1 ו-2 יורו. לשטרות של 500 ומטבעות של 1 ו-2 סנט לרוב לא תמצאו שימוש במדינה…
לבדיקת שער ההמרה העדכני (1 אירו לשקל) לחצו כאן.
כשמדובר בהחלפת כסף, ישנם מספר משרדי חליפין הממוקמים בערים מרכזיות ואזורי תיירות.
כספומטים זמינים באופן נרחב יחסית בקוסובו, ותוכלו למצוא אותם ברוב הערים ואזורי התיירות. כספומטים מסוימים עשויים לגבות עמלת עסקה זרה (גבוהה), וכך כמובן גם הבנק או חברת האשראי שלכם בישראל. לכן, שימו לב לעמלה אותה גובה הכספומט לפני שאתם מאשרים את המשיכה.
כרטיסי אשראי לא נמצאים בשימוש רחב במיוחד בקוסובו, ותוכלו להשתמש בהם בעיקר בחנויות בקניונים ולעיתים בתחנות דלק, וכן בחלק מהמסעדות. לכן, חשוב לוודא כי יש בידכם מזומן בבואכם לקנות משהו, כי ממש לא בטוח שיקבלו כרטיס…