מה אוכלים באלבניה?

מה אוכלים באלבניה? מדריך מקוצר למטבח המקומי

אם אתם מתכננים טיול לאלבניה ותוהים מה מחכה לכם בצלחת – דעו לכם: מדובר במדינה מפתיעה קולינרית. לא מפונפנת, לא מתוחכמת מדי, אבל לגמרי כזו שאפשר לאכול בה טוב, פשוט ובזול. ובעיקר – טעים.

המטבח המקומי – שילוב של טורקיה, יוון ובלקן

המטבח האלבני מושפע עמוקות מהמטבח העות'מאני ומהמטבחים של המדינות השכנות – בעיקר יוון, איטליה ומדינות הבלקן. אם טיילתם בטורקיה או יוון – תזהו הרבה טעמים דומים. אבל זה לא אומר שאין הבדל.

תמצאו כאן בורק (מאפה ממולא גבינה, תרד או בשר), צזיקי (שנקרא פה טאראטור, ומוגש לעיתים גם כמרק קר עם שמיר ומלפפונים), הרבה מאוד סלטים פשוטים אבל טריים, וגם תבשילי קדרה (טאוו) שמזכירים קצת את המטבח הביתי שלנו – רק רחוק מאוד מכשר…

מנות כמו פאסולֶ (תבשיל שעועית עשיר), צ'ופטה (כדורי בשר קטנים בתוך רוטב עגבניות), או טאווה קוסי (קדרה של בשר כבש עם יוגוסט) הן חלק מהקלאסיקה המקומית. יש גם מגוון מרקים צלולים או סמיכים, שמתאימים בעיקר לחורף, אבל מוגשים גם בקיץ.

המטבח האיטלקי – כמעט בכל תפריט

אל תתפלאו אם תיכנסו למסעדה קטנה באלבניה ותגלו שהתפריט כולל פסטות, ריזוטו או פיצה. הקרבה לאיטליה – גאוגרפית והיסטורית – ניכרת היטב. אלבנים רבים עבדו וחיו באיטליה, והביאו איתם לא מעט מהמטבח האיטלקי חזרה הביתה.

ולא מדובר רק בחיקוי – בהרבה מסעדות, במיוחד באזורים עירוניים כמו טירנה, דורֶס או סרנדה, תמצאו פסטות מעולות, פיצות בתנור אבן, ואפילו ג'לטו איטלקי שווה.

דגים ופירות ים – רק באזורים המתאימים

במסעדות שעל חוף הים, בעיקר באזור הריביירה האלבנית – כמו ולורה, הימארה, בורש, סרנדה וקסמיל – תמצאו דגים טריים, שרימפס, קלמרי ופירות ים במחירים מפתים. מדובר על סחורה מקומית, שמגיעה לרוב ישירות מהדייג.

אבל ככל שמתרחקים מהים – אל תצפו למצוא דגים באותה איכות. בצפון או בהרים, פירות ים יהיו פחות טריים ולעיתים קפואים. באזורים אלו נהוג יותר לאכול דגי נהר כמו פורל, שמוגשים על הגריל, לעיתים עם עשבי תיבול ולימון.

ובכל זאת, יש מקום אחד שלא נמצא על הים ודווקא תמצאו בו פירות ים מעולים – וזה טירנה, והכל בזכות הבזאר שאליו מגיעה הסחורה הטרייה מהנמל בדורס. 

צמחונים וטבעונים – אפשרי, אבל תצטרכו לשאול

לאלבנים אין בהכרח מודעות גבוהה לטבעונות או לצמחונות, אבל רוב המסעדות יציעו סלטים, ירקות צלויים, בורק גבינה, צ'יפס או מרקים צמחיים. פשוט תשאלו – לרוב ישמחו להתגמש או להמליץ על מנה בלי בשר.

ומה עם הקינוחים?

הקינוחים המסורתיים מזכירים מאוד את מה שתמצאו בטורקיה או יוון – הרבה סירופים, בצק, אגוזים, דבש. בקלאווה היא המלכה הבלתי מעורערת, אבל תמצאו גם טרילצ'ה שכבשה את אלבניה בסערה בשנים האחרונות, וגם גלידות טובות מאוד, בעיקר בערים.

 

מחפשים המלצות ספציפיות למקומות? בקטגוריית האוכל בבלוג עולים כל הזמן פוסטים חדשים עם המלצות למסעדות באלבניה. 

גולוסה מסעדה מומלצץ בטירנה אלבניה
error: תוכן מוגן בזכויות יוצרים, אין להעתיק
אנו מכבדים את פרטיותכם – לידיעתכם, אתר זה עושה שימוש בקובצי Cookie ובטכנולוגיות דומות לצורך שיפור חוויית המשתמש, התאמת תוכן אישי, ולביצוע ניתוחים סטטיסטיים.למידע נוסף, אנא עיינו ב-מדיניות פרטיות שלנו.

לקוחות יקרים

בתקופה הקרובה הזמינות הטלפונית שלי מוגבלת מאוד, וכך גם הקליטה הטלפונית.

אם כבר התקשרתם והגעתם למענה קולי – אנא השאירו הודעה, אחרת לא אדע שחיפשתם אותי. 

כמובן, אפשר ועדיף פשוט לשלוח WhatsApp או להשאיר את מספר הטלפון פה למטה

תודה!