My Balkan Trip https://mybalkantrip.co.il/ סהר בן יהודה - תכנון והדרכת טיולים בבלקן Fri, 23 Aug 2024 10:23:38 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.6.2 https://mybalkantrip.co.il/wp-content/uploads/2023/03/1-150x150.png My Balkan Trip https://mybalkantrip.co.il/ 32 32 יום העצמאות המקדוני מתקרב – איך זה משפיע על תכנון טיול בצפון מקדוניה? https://mybalkantrip.co.il/mkind/ https://mybalkantrip.co.il/mkind/#respond Sun, 01 Sep 2024 18:01:35 +0000 https://mybalkantrip.co.il/?p=6549 יום העצמאות המקדוני: מה צריך לדעת ולמה כדאי לבקר בספטמבר בכל שנה, ב-8 בספטמבר, צפון מקדוניה חוגגת את יום העצמאות שלה – אחד המועדים החשובים ביותר בלוח השנה המקומי. אם אתם מתכננים לבקר במדינה בתקופה זו, יש כמה דברים שכדאי לדעת על החגיגות ועל הרקע ההיסטורי של יום העצמאות המקדוני. רקע היסטורי: הדרך לעצמאות מקדוניה […]

הפוסט יום העצמאות המקדוני מתקרב – איך זה משפיע על תכנון טיול בצפון מקדוניה? הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>

יום העצמאות המקדוני: מה צריך לדעת ולמה כדאי לבקר בספטמבר

בכל שנה, ב-8 בספטמבר, צפון מקדוניה חוגגת את יום העצמאות שלה – אחד המועדים החשובים ביותר בלוח השנה המקומי. אם אתם מתכננים לבקר במדינה בתקופה זו, יש כמה דברים שכדאי לדעת על החגיגות ועל הרקע ההיסטורי של יום העצמאות המקדוני.

רקע היסטורי: הדרך לעצמאות מקדוניה הצפונית

יום העצמאות המקדוני מציין את ההיפרדות הרשמית של מקדוניה (כיום צפון מקדוניה) מיוגוסלביה בשנת 1991. הרקע להכרזת העצמאות מתחיל בהתמוטטות יוגוסלביה, שהייתה פדרציה של מדינות בלקניות שהוקמה לאחר מלחמת העולם השנייה. במהלך שנות ה-80 וה-90, המתח הלאומי והפוליטי ביוגוסלביה גבר, והוביל להתפרקות הפדרציה.

ב-8 בספטמבר 1991, נערך משאל עם במקדוניה בו מעל 95% מהמצביעים הביעו תמיכה בעצמאות מהפדרציה היוגוסלבית. בעקבות תוצאות המשאל, מקדוניה הכריזה על עצמאותה והפכה לרפובליקה עצמאית. התהליך עבר בצורה שלווה יחסית, בניגוד לעימותים האלימים שהתרחשו במדינות אחרות של יוגוסלביה המתפרקת כמו קוסובו, בוסניה וקרואטיה. לבסוף, ב-1993, צפון מקדוניה התקבלה כחברה באו"ם תחת השם הזמני "הרפובליקה היוגוסלבית לשעבר של מקדוניה" (FYROM), ורק בשנת 2019 שונה שמה לרפובליקה של צפון מקדוניה, בהסכם עם יוון.

מה צריך לדעת אם מגיעים בתקופה הזו לצפון מקדוניה

אם אתם מתכננים לבקר בצפון מקדוניה בספטמבר, ובמיוחד ב-8 בספטמבר, כדאי לדעת שהמדינה כולה מציינת את יום העצמאות בחגיגות, טקסים ואירועים ציבוריים שונים. הנה כמה נקודות חשובות:

חגיגות וטקסים ציבוריים

בבירה סקופיה ובערים גדולות אחרות כמו ביטולה, אוכריד וטטובו, מתקיימות חגיגות פומביות הכוללות הופעות מוזיקליות, מופעי ריקוד ופסטיבלים תרבותיים. טקסים רשמיים נערכים בכיכרות המרכזיות, בהם משתתפים מנהיגים פוליטיים ואנשי ציבור.

אירועים משפחתיים

כמו אצלנו,יום העצמאות הוא זמן למשפחות להתכנס ולחגוג יחד. רבים מנצלים את היום החופשי לפיקניקים וטיולים בטבע, בעיקר בפארקים הלאומיים ובאזורים הכפריים היפים של המדינה.

סגירת עסקים ושירותים ציבוריים

מה שככל הנראה הכי חשוב לדעת בבואנו לתכנן טיול במקדוניה הצפונית, הוא שביום העצמאות המקדוני, 8 בספטמבר, כמו בכל חג לאומי, רוב העסקים, המשרדים והשירותים הציבוריים סגורים ביום זה. מסעדות, בתי קפה וחנויות עשויים לפעול במתכונת מצומצמת, לכן כדאי לתכנן בהתאם.

מזג האוויר במקדוניה הצפונית בספטמבר

ספטמבר הוא זמן מצוין לבקר בצפון מקדוניה. מזג האוויר בדרך כלל נעים עם טמפרטורות מתונות, ונופים שבסוף החודש מתחילים להיצבע בצבעי השלכת המרהיבים. האטרקציות התיירותיות פתוחות והחגיגות המקומיות מוסיפות נופך מיוחד לביקור.

תחבורה ותנועה

בגלל האירועים והחגיגות, חלק מהרחובות במרכזי הערים עשויים להיות סגורים לתנועה. אם אתם מתניידים בתחבורה ציבורית, כדאי לבדוק מראש את לוחות הזמנים של התחבורה הציבורית ולעדכן את תוכניות הנסיעה שלכם בהתאם.

למה כדאי לבקר בצפון מקדוניה ביום העצמאות

ביקור בצפון מקדוניה ביום העצמאות הוא הזדמנות לחוות את התרבות וההיסטוריה של המדינה בצורה אותנטית ומיוחדת. החגיגות הציבוריות מעניקות הצצה לחיים המקומיים, ולחגיגות יש אופי מיוחד המשלב גאווה לאומית עם שמחה וקהילתיות. זהו זמן שבו תוכלו לראות את האווירה החגיגית ברחובות, ליהנות ממוזיקה וריקודים מקומיים ולחוות את הכנסת האורחים החמה של תושבי צפון מקדוניה.

סיכום

יום העצמאות המקדוני הוא זמן מרגש ומיוחד לבקר בצפון מקדוניה. החגיגות, הטקסים והאירועים הציבוריים מציעים חוויה תרבותית עשירה וייחודית. אז אם אתם מתכננים ביקור בספטמבר, 8 בספטמבר עשויה להיות חוויה מעניינת עבורכם! 

הפוסט יום העצמאות המקדוני מתקרב – איך זה משפיע על תכנון טיול בצפון מקדוניה? הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>
https://mybalkantrip.co.il/mkind/feed/ 0
אוקטובר בבלקן – האם זה זמן טוב לטייל באלבניה, קוסובו או צפון מקדוניה? https://mybalkantrip.co.il/octoberbalkan/ https://mybalkantrip.co.il/octoberbalkan/#respond Wed, 21 Aug 2024 13:40:07 +0000 https://mybalkantrip.co.il/?p=6442 חושבים על החגים באלבניה, קוסובו או צפון מקדוניה, אבל לא בטוחים לגבי מזג האוויר? חופשת הקיץ אמנם עוד בשיאה, טיסות שוב הופכות לעניין הפכפך, אבל רבים כבר מתכננים את חופשת החגים, ותוהים – האם טיול במדינות כמו אלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה יכול להתאים בתקופה הזו? אז בקצרה – בטח שכן!  בפירוט – תנו לי לספר […]

הפוסט אוקטובר בבלקן – האם זה זמן טוב לטייל באלבניה, קוסובו או צפון מקדוניה? הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>

חושבים על החגים באלבניה, קוסובו או צפון מקדוניה, אבל לא בטוחים לגבי מזג האוויר?

חופשת הקיץ אמנם עוד בשיאה, טיסות שוב הופכות לעניין הפכפך, אבל רבים כבר מתכננים את חופשת החגים, ותוהים – האם טיול במדינות כמו אלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה יכול להתאים בתקופה הזו?

אז בקצרה – בטח שכן! 

בפירוט – תנו לי לספר לכם… 

אוקטובר הוא זמן מצוין לטייל באלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה, והנה הסיבות מדוע:

מזג האוויר בבלקן באוקטובר

בחודש אוקטובר, מזג האוויר ברוב האיזור הזה של הבלקן עדיין חמים ונעים. במהלך היום, הטמפרטורות עדיין יכולות להגיע ל-20 מעלות צלזיוס ויותר, מה שהופך את הטיולים למאוד נוחים. בערבים יכול להיות קצת קריר, במיוחד בהרים, אך עם ביגוד מתאים, תוכלו להנות מהנופים המרשימים ללא בעיה, וסביר להניח שלפחות בחצי הראשון של החודש כל מה שיש לאלפים האלבנים להציע עדיין יהיה רלוונטי. 

הים והשלכת:

באוקטובר, הים באלבניה עדיין נעים לרחצה בתחילת החודש, אך בהמשך הוא עלול להתקרר. מתקני החוף השונים בחלק מהמקומות לא יחכו להתקררות וכבר יסגרו, אבל זה דווקא עדיף – תוכלו לראות את החופים היפים של אלבניה בלי ההמונים והשמשיות הצפופות!

פחות או יותר במקביל, בתקופה זו מתחילה עונת השלכת המרהיבה באזור. באמצע אוקטובר, הנוף מתמלא בצבעים של אדום, צהוב וכתום, מה שמוסיף חוויה מרהיבה לכל טיול בטבע. במקדוניה הצפונית ובקוסובו אפשר לצפות לשינוי מוקדם יותר של הצבעים, אולי אפילו בתחילת אוקטובר, בעוד באלבניה זה יגיע מאוחר יותר. אם אתם מכוונים לטיול שלכת באלבניה, קוסובו או צפון מקדוניה, יש כאן פוסט שמתעסק בדיוק בזה. 

פעילויות ונופים:

בעוד שהחופים והאלפים עשויים להיות פחות רלוונטיים בחצי השני של אוקטובר (וגם זה ממש לא בטוח), עדיין יש הרבה מה לראות ולעשות בערים, בהרים, באגמים ובנהרות של שלוש המדינות. בין אם אתם אוהבים תרבות, היסטוריה או טבע, אוקטובר הוא זמן מצוין לבקר במקומות כמו אגם אוכריד במקדוניה ובאלבניה, בעיירות ציוריות באלבניה כמו בראט או ג'ירוקסטר, וכמובן בנופים המרהיבים של קוסובו, כמו אלו שסביב העיר פייה.

טיולים מאורגנים באלבניה ובקוסובו בראש השנה ובסוכות

בעקבות חוסר היציבות הבטחוני אמנם ויתרתי על הטיולים המאורגנים השנה, אבל כן אוציא סיורים במהלך אוקטובר – החל מ-15.10. הסיורים מציעים מגוון של יעדים באלבניה, והם יצאו מטירנה. בטיולים אלו תיהנו מהדרכה מקצועית, מסלולים מרהיבים, סיפורים מעניינים, ואם בטעות עדיין יהיה חם מדיי – גם הזדמנויות להתרענן –  כך שתוכלו לחוות את האזור במלואו וליהנות מכל היתרונות של עונה זו.

מאורגנים זה לא הקטע שלכם? גם זה בסדר – אני פה כדי לעזור למטיילים העצמאיים לבנות מסלול טיול מיטבי באלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה – כדי שתוציאו את הטוב ביותר מהטיול שלכם במקום היפהפה הזה! 

הפוסט אוקטובר בבלקן – האם זה זמן טוב לטייל באלבניה, קוסובו או צפון מקדוניה? הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>
https://mybalkantrip.co.il/octoberbalkan/feed/ 0
המקומות הכי טובים לחופשה רומנטית באלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה https://mybalkantrip.co.il/romantic/ https://mybalkantrip.co.il/romantic/#respond Sun, 11 Aug 2024 08:06:00 +0000 https://mybalkantrip.co.il/?p=6161  מחפשים רעיונות לחופשה רומנטית? המקומות הכי רומנטיים באלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה אם אתם מחפשים חופשה רומנטית קצרה ומיוחדת לט"ו באב או כל תירוץ אחר, אין כמו לגלות את קסמו של הבלקן. טיול באלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה יפתיע אתכם עם נופים מדהימים, ערים עתיקות וחוויות תרבותיות עשירות. הנה כמה מהמקומות הטובים ביותר לחופשה רומנטית באזורים אלו: […]

הפוסט המקומות הכי טובים לחופשה רומנטית באלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>

 מחפשים רעיונות לחופשה רומנטית? המקומות הכי רומנטיים באלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה

אם אתם מחפשים חופשה רומנטית קצרה ומיוחדת לט"ו באב או כל תירוץ אחר, אין כמו לגלות את קסמו של הבלקן. טיול באלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה יפתיע אתכם עם נופים מדהימים, ערים עתיקות וחוויות תרבותיות עשירות. הנה כמה מהמקומות הטובים ביותר לחופשה רומנטית באזורים אלו:

אלבניה – ערים עתיקות וחופים

בראט

העיר העתיקה בראט, המכונה "עיר אלף החלונות", היא יעד רומנטי מושלם לחופשה קצרה ומיוחדת. העיר מציעה חוויה אותנטית ומרגיעה, עם סמטאות אבן צרות ובתים מסורתיים שנשמרו לאורך מאות שנים. בראט, שהוכרה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו, מציעה למבקרים נופים מרהיבים מהטירה העתיקה שלה, ממנה ניתן לראות את העיר כולה, וכן להשקיף לכיוון הנהר ולכיוון הר אוסומי. תוכלו לטייל לאורך נהר אוסום ולהנות מארוחה רומנטית באחד מהמסעדות המקומיות עם נוף מרהיב לעבר אלף החלונות ועוד.

דרמי

דרמי היא עיירת חוף קסומה על חוף הים היוני, ומציעה חוויה רומנטית בלתי נשכחת. עם חופים לבנים ומים צלולים כקריסטל, דרמי היא המקום המושלם להירגע ולהנות מהשקיעות המרהיבות. החופים של דרמי מציעים פרטיות יחסית ושלווה, ומזמינים אתכם להתפנק עם בן/בת הזוג בפיקניק רומנטי או בטיול רגלי לאורך החוף. בנוסף, תוכלו להנות מארוחות טריות וטובות במסעדות החוף המקומיות, כאשר אתם מתענגים על הנופים הפנורמיים של הים. דרמי מציעה גם פעילויות מים מגוונות, המוסיפות מימד נוסף של הרפתקה ורומנטיקה לחופשה שלכם.

קוסובו – נוף הרים וערים תוססות

פייה

עיר קטנה אך מקסימה, פייה היא יעד מושלם לזוגות שאוהבים טבע ותרבות. העיר מציעה שילוב מושלם של היסטוריה, טבע ותרבות, מה שהופך אותה ליעד אידיאלי לחופשה רומנטית. בפייה תוכלו לבקר בבזאר המקומי, לצאת לטיולים ברוגובה גורג', להתרשם מהמבנה היפהפיה בפטאריאכיה של פץ' ועוד הרבה. לאחר יום של טיולים, תוכלו להנות ממסעדה מקומית עם אוכל מסורתי טעים. פייה מציעה גם פעילויות מאתגרות כמו זיפליין ופארק חבלים, וכמובן אפשרויות לשחיה במפל סמוך. 

פריזרן

עיר שוקקת חיים המציעה שילוב מרתק של היסטוריה ומודרניות, פריזרן היא יעד רומנטי מושלם לזוגות המחפשים חוויה תרבותית עשירה. בעיר תוכלו לבקר במוזיאונים, לטייל בין סמטאות העיר העתיקה, ולרכוש מזכרות מיוחדות. בפריזרן יש גם את המצודה, בה תוכלו לטייל, להנות מהירוק ומנוף הנשקף, ואם תתזמנו את זה נכון – גם מהשקיעה. העיר מציעה גם מגוון רחב של מסעדות, בתי קפה וברים, בהם תוכלו להנות מארוחות טעימות ומשקאות מרעננים. 

צפון מקדוניה – ערים ואגמים

סקופיה

בירת צפון מקדוניה, סקופיה, מציעה שילוב מושלם של היסטוריה וחדשנות, מה שהופך אותה ליעד רומנטי מושלם לזוגות. גשר האבן ההיסטורי, המבצר רחב הידיים והכיכר המרכזית עם הפסלים המונומנטליים יוצרים תפאורה רומנטית לטיולים בעיר. בסקופיה תוכלו לשוטט בסמטאות הבזאר הגדול והיפה, או ברחבי החלק המחודש של העיר עם עשרות הפסלים והמבנים הניאו-קלאסיים. לאחר יום של סיורים, תוכלו להנות מארוחה במסעדה עם נוף לנהר ווארדאר, ולהתרשם מהאורות המנצנצים של העיר בלילה. סקופיה קרובה גם לקניון מטקה, ששיט בו יכול גם הוא להיות חוויה רומנטית נהדרת.

אגם אוכריד

העיר אוכריד שוכנת על שפת אגם אוכריד המדהים, ונחשבת לאחד מהיעדים הרומנטיים ביותר בצפון מקדוניה. עם רחובות מרוצפי אבנים, כנסיות עתיקות ואווירה רגועה, העיר העתיקה של אוכריד יכולה להיות מושלמת לזוגות שמחפשים חופשה שקטה ורומנטית. האגם עצמו מציע שפע פעילויות, כולל טיולי שיט, טיולי אופניים סביב האגם ורחצה במימיו הצלולים. תוכלו להנות מארוחות במסעדות החוף, ולהתרשם מהנופים המרהיבים של ההרים המקיפים את האגם. בנוסף, אוכריד מציעה מגוון פעילויות תרבותיות, כמו ביקור בתיאטרון הרומי העתיק ובמצוד ההיסטורית של העיר.

סיכום

טיול באלבניה, טיול בקוסובו או טיול בצפון מקדוניה, לא משנה במה תבחרו – כל אחד מהיעדים האלו מציע חוויה רומנטית מיוחדת ושונה. עם נופים מרהיבים, תרבות עשירה והיסטוריה מעניינת, תוכלו למצוא את המקום המושלם לחגוג את ט"ו באב עם אהוביכם. תכננו עכשיו את החופשה הקצרה שלכם והכינו את עצמכם להרפתקה בלתי נשכחת בבלקן.

הפוסט המקומות הכי טובים לחופשה רומנטית באלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>
https://mybalkantrip.co.il/romantic/feed/ 0
שקודר או שקודרה? הסיבה שלערים אלבניות יש לפעמים יותר משם אחד https://mybalkantrip.co.il/albaniancityname/ https://mybalkantrip.co.il/albaniancityname/#respond Tue, 30 Jul 2024 04:48:00 +0000 https://mybalkantrip.co.il/?p=6344 הסיבה לשמות "הכפולים" בערים מסוימות באלבניה וקוסובו בעת תכנון טיול באלבניה ובקוסובו, משימה מבלבלת גם כך, ניתן להבחין שלערים רבות יש שני שמות דומים מאוד, למשל: שקודר (Shkodër) ושקודרה (Shkodra), ת'ט (Theth) ות'טי (Thethi), ג'ירוקסטר (Gjirokastër) וג'ירוקסטרה (Gjirokastra), פרישטין (Prishtinë) ופרישטינה (Prishtina) ועוד. אפילו לטירנה  – אפשר לקרוא טירן! ההסבר לכך לא מאוד מסובך, ויכול […]

הפוסט שקודר או שקודרה? הסיבה שלערים אלבניות יש לפעמים יותר משם אחד הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>

הסיבה לשמות "הכפולים" בערים מסוימות באלבניה וקוסובו

בעת תכנון טיול באלבניה ובקוסובו, משימה מבלבלת גם כך, ניתן להבחין שלערים רבות יש שני שמות דומים מאוד, למשל: שקודר (Shkodër) ושקודרה (Shkodra), ת'ט (Theth) ות'טי (Thethi), ג'ירוקסטר (Gjirokastër) וג'ירוקסטרה (Gjirokastra), פרישטין (Prishtinë) ופרישטינה (Prishtina) ועוד.

אפילו לטירנה  – אפשר לקרוא טירן!

ההסבר לכך לא מאוד מסובך, ויכול להפוך את השמות באלבנית, שאני יודעת שהם לא פשוטים, לקלים יותר – גם מבחינת הזיכרון, וגם מבחינת הגיה.

ההסבר הדקדוקי – בדומה לה' הידיעה בעברית

באלבנית, כמו בעברית, קיימת צורת "הידיעה". כאשר אנו מוסיפים את ה' הידיעה בעברית, אנחנו מציינים עצם מסוים ומיודע. למשל, המילה "בית" הופכת ל"הבית", כך שהיא מתייחסת לבית מסוים ומיודע.

באופן דומה, באלבנית, השפה הרשמית באלבניה ובקוסובו (וגם בצפון מקדוניה, אבל לא נתעסק בה עכשיו), השמות של הערים משתנים מעט כשהם הופכים למיודעים. ההבדל הוא שבמקום להוסיף אות בתחילת המילה כמו בעברית, השפה האלבנית משתמשת בסיומות שונות כדי לציין את הידוע. לדוגמה:

  • שקודר (Shkodër) הופכת לשקודרה (Shkodra)
    ת'ט (Theth) הופכת לת'טי (Thethi)
    ג'ירוקסטר (Gjirokastër) הופכת לג'ירוקסטרה (Gjirokastra)
    פרישטין (Prishtinë) הופכת לפרישטינה (Prishtina)

כמובן שיש דוגמאות נוספות, אך את אלו שומעים קצת פחות: פוגרדצי-פוגרדץ, קורץ'-קורצ'ה, בראט-בראטי, ועוד ועוד. 

הסיומות הדקדוקיות

אז למה לפעמים מוסיפים i ולפעמים a? הנה כמה כללים בסיסיים על סיומות הידיעה באלבנית:
– סיומת -i: מוספת לרוב לשמות עצם בלשון זכר כדי לציין ידיעה, כמו במקרה של "ת'ט (Theth)" שהופכת ל"ת'טי (Thethi)".
– סיומת -a: מוספת לרוב לשמות עצם בלשון נקבה כדי לציין ידיעה, כמו במקרה של "שקודר (Shkodër)" שהופכת ל"שקודרה (Shkodra)".

סיכום

לערים רבות באלבניה ובקוסובו יש שני שמות שונים אך דומים לאותו מקום. אפשר להשתמש בשני השמות, כאשר האחד הוא הצורה הבסיסית והשני הוא הצורה המיודעת, אבל בתור תיירים אין באמת בעיה שתשתמשו במה שנוח לכם. אני נתקלת בהרבה אנשים שמתקשים לבטא את השם שְׁקוֹדֵר, אז אני אומרת להם שאפשר לומר גם שְׁקוֹדְרָה וזה אכן פשוט להם יותר. השפה האלבנית היא לא קלה, אבל אני מקווה שההסבר הזה קצת מפשט לכם את הדברים ועוזר טיפה בכל הנוגע לשמות.

הפוסט שקודר או שקודרה? הסיבה שלערים אלבניות יש לפעמים יותר משם אחד הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>
https://mybalkantrip.co.il/albaniancityname/feed/ 0
קיץ של ספורט – הספורטאים הגדולים מאלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה https://mybalkantrip.co.il/sports/ https://mybalkantrip.co.il/sports/#respond Thu, 18 Jul 2024 03:24:57 +0000 https://mybalkantrip.co.il/?p=6356 לכבוד קיץ של ספורט: הספורטאים האלבנים, הקוסוברים והמקדונים הגדולים הקיץ הזה הוא חגיגה של תחרויות ספורט בינלאומיות עם אירועים כמו היורו שזה עתה הסתיים, ואולימפיאדת פריז שבפתח. זה הזמן המושלם להכיר את הספורטאים מאלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה, שהצטיינו בשנים האחרונות והביאו גאווה למדינותיהם. ספורטאים אלבנים, קוסוברים ומקדונים בולטים מהשנים האחרונות אלבניה לוריק צאנה (Lorik Cana) […]

הפוסט קיץ של ספורט – הספורטאים הגדולים מאלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>

לכבוד קיץ של ספורט: הספורטאים האלבנים, הקוסוברים והמקדונים הגדולים

הקיץ הזה הוא חגיגה של תחרויות ספורט בינלאומיות עם אירועים כמו היורו שזה עתה הסתיים, ואולימפיאדת פריז שבפתח. זה הזמן המושלם להכיר את הספורטאים מאלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה, שהצטיינו בשנים האחרונות והביאו גאווה למדינותיהם.

ספורטאים אלבנים, קוסוברים ומקדונים בולטים מהשנים האחרונות

אלבניה

לוריק צאנה (Lorik Cana)

לוריק צאנה, אחד מכדורגלני העבר המפורסמים של אלבניה, היה קפטן נבחרת אלבניה במשך שנים רבות. צאנה הוא במקור מקוסובו וחי בשוויץ – עם זאת, הוא בחר לחזור למולדתו (לאלבניה, שכן קוסובו לא הייתה עצמאית עדיין באותה תקופה) – וזאת על אף שהחזיק באזרחויות שוויצריות וצרפתיות ויכל לשחק גם בנבחרות אלה. צאנה שיחק בקבוצות אירופאיות נחשבות כמו פריז סן-ז'רמן, אולימפיק מרסיי, סנדרלנד ולאציו. הוא היה חלק מרכזי בקמפיין המוצלח של נבחרת אלבניה ביורו 2016, שהייתה ההופעה הראשונה של אלבניה בטורניר הגדול.

לואיזה גגה (Luiza Gega)

לואיזה גגה היא רצה אלבנית שמתמחה בריצות למרחקים בינוניים וארוכים. היא משתתפת תדיר באליפויות עולם ואירופה, ומקווה להביא מדליה באולימפיאדת פריז 2024. אם תזכה, אגב, זו תהיה המדליה האולימפית הראשונה אי פעם של אלבניה בהיסטוריה. כן כן – אלבניה עד כה לא זכתה במדליות אולימפיות מעולם. 

קוסובו

מיילינדה קלמנדי (Majlinda Kelmendi)

מג'לינדה קלמנדי היא ג'ודוקא קוסוברית שזכתה במדליית זהב באולימפיאדת ריו 2016, הישג שהפך אותה לגיבורה לאומית בקוסובו – הייתה זו האולימפיאדה הראשונה אי פעם קוסובו השתתפה, אז אפשר להבין למה. היא זכתה גם באליפויות עולם ואירופה, ונחשבת לאחת מהג'ודוקות הטובות בעולם.

נורה ג'קובה (Nora Gjakova)

נורה ג'קובה היא ג'ודוקא נוספת מקוסובו שזכתה במדליית זהב באולימפיאדת טוקיו 2020. היא הצליחה להביא גאווה רבה לקוסובו בזכות הישגיה הבינלאומיים והיא ממשיכה לייצג את המדינה בכבוד בתחרויות רבות ומהווה תקווה למדליה נוספת באולימפיאדה הקרובה.

אקיל ג'אקובה (Akil Gjakova)

אקיל ג'אקובה, שלמרות שם המשפחה שלו, נולד בכלל בפייה ולא בג'אקובה, הוא אחיה של נורה ג'אקובה. גם הוא, בדומה לאחותו, ג'ודוקא מוכשר מקוסובו. הוא זכה במדליות באליפויות אירופה ומקווה להביא מדליה אולימפית בקיץ הקרוב בפריז.

אי אפשר בלי – כוכבים של נבחרת שוויץ שמקורם בקוסובו

בגלל ההגירה הרבה של קוסוברים לארצות אירופה, רבים מהם מחזיקים באזרחויות זרות ומייצגים את המדינות בהם הם חיים. שניים מהם, שיוצגו לפניכם (אבל כנראה כבר שמעתם עליהם) הם כוכבי נבחרת שוויץ:

ג'רדאן שאצ'ירי (Xherdan Shaqiri)

ג'רדאן שאצ'ירי (ולא שאקירי), יליד קוסובו, הוא אחד הכוכבים הגדולים של נבחרת שוויץ. הוא שיחק בקבוצות מובילות כמו באיירן מינכן, ליברפול, ושיקגו פייר. שאקירי נחשב לאחד השחקנים החשובים של הנבחרת השווייצרית והוביל אותה להצלחות רבות בטורנירים בינלאומיים, והבקיע כמובן גם ביורו 2024. 

גרניט ג'אקה (Granit Xhaka)

גרניט ג'אקה, גם הוא יליד קוסובו, הוא אחד מהכדורגלנים הבולטים של נבחרת שוויץ. הוא משחק כקפטן בקבוצת ארסנל האנגלית ונחשב לאחד הקשרים הטובים בעולם. ג'אקה היה חלק מרכזי מהנבחרת השווייצרית בטורניר היורו וכן במונדיאל האחרון שהתקיים ב – 2022. 

צפון מקדוניה

גוראן פאנדב (Goran Pandev)

גוראן פאנדב הוא כדורגלן מקדוני שנחשב לאחד מהכדורגלנים הגדולים ביותר של צפון מקדוניה. הוא שיחק בקבוצות מובילות באיטליה כמו אינטר, לאציו ונאפולי. פאנדב היה קפטן נבחרת מקדוניה הצפונית והוביל אותה להופעה היסטורית ביורו 2020.

קיריל לזארוב (Kiril Lazarov)

קיריל לזארוב היה אחד השחקנים המובילים בעולם בכדוריד. הוא נחשב לאחד מקלעי השערים הגדולים ביותר בתולדות המשחק, והיה חלק מרכזי מהנבחרת המקדונית ומהקבוצות האירופאיות המובילות בהן שיחק, כמו ברצלונה ו-ננט. לזארוב הוא דמות מפתח בספורט המקדוני והביא גאווה רבה למדינתו.

דיין ג'ורג'בסקי (Dejan Georgievski)

דיאן ג'ורג'בסקי הוא לוחם טאקוונדו מצטיין מצפון מקדוניה. הוא זכה במדליית כסף באולימפיאדת טוקיו 2020 (ההישג הגבוה ביותר של מקדוניה עד כה, יש להם בנוסף עוד מדליית ארד אחת). עכשיו, הוא מכוון לזכות במדליה נוספת באולימפיאדת פריז 2024.

 

הקיץ הזה, כשאנו חוגגים את אירועי הספורט הגדולים בעולם, אל לנו לשכוח את הספורטאים המדהימים מאלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה. הם הצליחו לשים את המדינות הקטנות (ובמקרה של קוסובו וצפון מקדוניה – הצעירות) שלהם על המפה העולמית בזכות הישגים מרשימים והשתתפותם בתחרויות בינלאומיות, וזה לא עניין של מה בכך.

הפוסט קיץ של ספורט – הספורטאים הגדולים מאלבניה, קוסובו וצפון מקדוניה הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>
https://mybalkantrip.co.il/sports/feed/ 0
נוסעים לצפון מקדוניה בקיץ? אל תפספסו את פסטיבל אוכריד סאמר! https://mybalkantrip.co.il/ohridsummer/ https://mybalkantrip.co.il/ohridsummer/#respond Wed, 10 Jul 2024 01:57:22 +0000 https://mybalkantrip.co.il/?p=6351 פסטיבל אוכריד סאמר Ohrid Summer Festival  צפון מקדוניה, הידועה גם כמקדוניה הצפונית, היא יעד מרהיב לתיירים המחפשים טבע יפהפה וחוויות תרבותיות מרתקות. אחד מהאירועים התרבותיים החשובים ביותר במדינה הוא פסטיבל אוכריד סאמר, המתקיים בעיר אוכריד הקסומה. אם אתם מתכננים טיול בצפון מקדוניה בקיץ, הפסטיבל הזה הוא חובה לכל מטייל. השנה, הפסטיבל מתקיים בתאריכים 12.7.24 – […]

הפוסט נוסעים לצפון מקדוניה בקיץ? אל תפספסו את פסטיבל אוכריד סאמר! הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>

פסטיבל אוכריד סאמר Ohrid Summer Festival 

צפון מקדוניה, הידועה גם כמקדוניה הצפונית, היא יעד מרהיב לתיירים המחפשים טבע יפהפה וחוויות תרבותיות מרתקות. אחד מהאירועים התרבותיים החשובים ביותר במדינה הוא פסטיבל אוכריד סאמר, המתקיים בעיר אוכריד הקסומה. אם אתם מתכננים טיול בצפון מקדוניה בקיץ, הפסטיבל הזה הוא חובה לכל מטייל.

השנה, הפסטיבל מתקיים בתאריכים 12.7.24 – 20.8.24.

מהו פסטיבל אוכריד סאמר?

פסטיבל אוכריד סאמר (Ohrid Summer Festival) הוא פסטיבל אומנויות רב תחומי שמתקיים מדי שנה במשך כחודשיים, מיולי ועד אוגוסט. הפסטיבל כולל הופעות מוזיקה, תיאטרון, מחול ואומנויות חזותיות שמתקיימות באתרים היסטוריים ומרהיבים ברחבי העיר אוכריד. הפסטיבל נחשב לאחד מהאירועים התרבותיים החשובים ביותר במקדוניה הצפונית ומושך אליו אמנים ומבקרים מכל העולם.

הופעות מוזיקה

פסטיבל אוכריד סאמר מציע מגוון רחב של הופעות מוזיקה, כולל קונצרטים של מוזיקה קלאסית, ג'אז ומוזיקה אתנית. ההופעות מתקיימות באתרים היסטוריים כמו התיאטרון העתיק של אוכריד (Ancient Theatre of Ohrid), ובכנסיות ביזנטיות כמו כנסיית סנט סופיה. 

תיאטרון ומחול

בנוסף להופעות מוזיקה, הפסטיבל מציע גם הצגות תיאטרון ומופעי מחול מרשימים. היצירות מוצגות בבימוי אמנים בינלאומיים ומקומיים, וכוללות מופעים מודרניים לצד קלאסיקות מוכרות.

אומנויות חזותיות

במהלך הפסטיבל ניתן ליהנות גם מתערוכות אומנות ואירועים חזותיים מרתקים. תערוכות אלו מתקיימות בגלריות ובמוזיאונים המקומיים ומציגות עבודות של אמנים מקדוניים ובינלאומיים.

סיכום

פסטיבל אוכריד סאמר הוא אירוע תרבותי ייחודי ומרתק המציע חוויות אומנותיות מגוונות לכל אוהבי התרבות. אם אתם מתכננים טיול בצפון מקדוניה בקיץ, אל תפספסו את ההזדמנות לבקר בפסטיבל ולהשתתף באירועים המרהיבים שהוא מציע. צפון מקדוניה למטייל היא חוויה תרבותית בלתי נשכחת, והפסטיבל באוכריד הוא אטרקציה ייחודית למי שמגיע לאיזור בתקופת הקיץ. 

את כל האירועים במסגרת הפסטיבל וכן את האופציה להזמין כרטיסים אליהם, תוכלו למצוא באתר הפסטיבל. 

הפוסט נוסעים לצפון מקדוניה בקיץ? אל תפספסו את פסטיבל אוכריד סאמר! הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>
https://mybalkantrip.co.il/ohridsummer/feed/ 0
2 ביולי, 1990 – יום העצמאות המקורי של קוסובו https://mybalkantrip.co.il/%d7%a7%d7%95%d7%a1%d7%95%d7%91%d7%95-%d7%a2%d7%a6%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%99/ https://mybalkantrip.co.il/%d7%a7%d7%95%d7%a1%d7%95%d7%91%d7%95-%d7%a2%d7%a6%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%99/#respond Tue, 02 Jul 2024 01:11:00 +0000 https://mybalkantrip.co.il/?p=5912 השניים ביולי בקוסובו – יום העצמאות המקורי  כיום, הקוסוברים האלבנים אמנם חוגגים באופן רשמי את יום העצמאות שלהם ב-17 בפברואר, אך הידעתם שזה לא התאריך הראשון בו הם הכריזו עצמאות? ה-2 ביולי, הוא יום משמעותי בהיסטוריה של קוסובו. זהו יום המציין את הצעד הראשון לקראת עצמאות, שבו הכריזו הנציגים הפוליטיים של קוסובו על כוונתם להקים […]

הפוסט 2 ביולי, 1990 – יום העצמאות המקורי של קוסובו הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>

השניים ביולי בקוסובו – יום העצמאות המקורי 

כיום, הקוסוברים האלבנים אמנם חוגגים באופן רשמי את יום העצמאות שלהם ב-17 בפברואר, אך הידעתם שזה לא התאריך הראשון בו הם הכריזו עצמאות?

ה-2 ביולי, הוא יום משמעותי בהיסטוריה של קוסובו. זהו יום המציין את הצעד הראשון לקראת עצמאות, שבו הכריזו הנציגים הפוליטיים של קוסובו על כוונתם להקים מדינה עצמאית.

ההיסטוריה שמאחורי היום

ב-2 ביולי 1990, הכריזו חברי הפרלמנט הקוסוברי על עצמאותם מיוגוסלביה במהלך פגישה סודית שנערכה במרכז התרבות בעיר קצ'ניק. הכרזה זו הייתה חלק ממאבק ממושך לשחרור הלאומי של האלבנים בקוסובו נגד הדיכוי היוגוסלבי שהונהג על ידי מנהיג יוגוסלביה דאז, סלובודן מילושביץ. על אף שהכרזה זו לא הוכרה על ידי שום מדינה, למעט אלבניה, היא סימנה את תחילת הדרך לעצמאות האמיתית שהושגה לבסוף רק ב-17 בפברואר 2008.

תגובות מהעולם

ההכרזה של ה-2 ביולי 1990 התקבלה בתגובות מעורבות ברחבי העולם. המדינות המערביות הגדולות לא הכירו בהכרזה, מחשש לפגיעה ביציבות האזורית. ארצות הברית ומדינות אירופה קראו לריסון ודיאלוג, בעוד שסרביה גינתה את ההכרזה והתייחסה אליה כאל איום על ריבונותה.

המדינה היחידה שהכירה בהכרזת העצמאות של קוסובו ב-2 ביולי 1990 הייתה אלבניה. ההכרה הזו, על אף שלא שינתה את המצב הפוליטי הבינלאומי, העניקה תמיכה מוסרית חשובה לאלבנים בקוסובו וחיזקה את הקשרים בין שתי המדינות, על אף שבאותו הזמן לא היו קשרים ישירים בין האלבנים שבשני צידי הגבול. 

השפעה מקומית

על אף חוסר ההכרה הבינלאומית, ההכרזה של ה-2 ביולי נחשבת לנקודת מפנה בקרב האוכלוסייה האלבנית בקוסובו. קוסוברים רבים, בעיקר המבוגרים יותר שבהם, רואים ביום זה את יום העצמאות האמיתי של קוסובו וממשיכים לציין אותו כיום חשוב בהיסטוריה הלאומית שלהם. 

משמעות היום כיום

כיום, ה-2 ביולי נותר בזיכרון הקולקטיבי של קוסוברים רבים כיום של תקווה ונחישות. בעוד שהעצמאות הרשמית הוכרזה רק ב-17 בפברואר 2008 וזכתה להכרה רחבה יותר מצד הקהילה הבינלאומית, עבור חלק גדול מהאוכלוסייה הקוסוברית, ה-2 ביולי הוא תזכורת למאבק הארוך ולרצון החזק לחירות ועצמאות. מאבק, שחשוב לי לציין, לא כלל טרור כנגד אזרחי הצד השני. 

הפוסט 2 ביולי, 1990 – יום העצמאות המקורי של קוסובו הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>
https://mybalkantrip.co.il/%d7%a7%d7%95%d7%a1%d7%95%d7%91%d7%95-%d7%a2%d7%a6%d7%9e%d7%90%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%99/feed/ 0
אלבניה וצפון מקדוניה: חמישה אגמים שחייבים לבקר בהם https://mybalkantrip.co.il/balkanlakes/ https://mybalkantrip.co.il/balkanlakes/#respond Thu, 27 Jun 2024 19:12:00 +0000 https://mybalkantrip.co.il/?p=4728 בין הירוק העז והפסגות המושלגות של הרי הבלקן למים הכחולים והצלולים של הים האדריאטי והים היוני, מחכים לכם גם חמישה אגמים קסומים שאסור להחמיץ בטיול שלכם באלבניה וצפון מקדוניה. אם אתם חולמים על נופים עוצרי נשימה, פינות חמד טבעיות וחוויות בלתי נשכחות, הכירו את האגמים שישדרגו כל טיול באזור: אגם אוכריד, אגם שקודר, אגם פרספה, […]

הפוסט אלבניה וצפון מקדוניה: חמישה אגמים שחייבים לבקר בהם הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>

בין הירוק העז והפסגות המושלגות של הרי הבלקן למים הכחולים והצלולים של הים האדריאטי והים היוני, מחכים לכם גם חמישה אגמים קסומים שאסור להחמיץ בטיול שלכם באלבניה וצפון מקדוניה.

אם אתם חולמים על נופים עוצרי נשימה, פינות חמד טבעיות וחוויות בלתי נשכחות, הכירו את האגמים שישדרגו כל טיול באזור: אגם אוכריד, אגם שקודר, אגם פרספה, אגם קומאן ואחרון חביב – אגם מטקה.

אגם אוכריד

אגם אוכריד – פנינת טבע בצפון מקדוניה ובאלבניה

אגם אוכריד הוא אחד האגמים העתיקים והייחודיים בעולם, והוא מציע נופים עוצרי נשימה, חופים סלעיים, ארכיאולוגיה מרתקת ועיירות קסומות על שפת המים. האיזור הסובב את האגם, הן בצידו המקדוני והן בצידו האלבני, הוא מקום מושלם לחובבי טבע, היסטוריה ותרבות, המספק שפע של אטרקציות כולל כנסיות ומנזרים עתיקים, אתרים ארכיאולוגיים יחודיים, פארקים לאומיים, מעיינות וכמובן אפשרויות לשחיה והתרעננות. טיול בצפון מקדוניה אינו שלם בלי ביקור באגם המרהיב הזה, וגם כחלק מטיול באלבניה, שם ניתן לשלב אותו עם העיר קורצ'ה.

לקריאה על העיר אוכריד וסביבתה במקדוניה הצפונית לחצו כאן

אגם שקודר

אגם שקודר – חוויה צפון אלבנית

אגם שקודר נמצא בצפון מערב אלבניה, ונחלק בין אלבניה ומונטנגרו. האגם מציע נופים קסומים, עם מים צלולים שמשקפים את ההרים המקיפים אותו. האגם הוא מקום אידיאלי למי שמחפש נוף מרשים ונגיש – שעה וחצי נסיעה בלבד מטירנה, עם טיילת נהדרת הנמצאת בעיירה שירוקה. העיר הקרובה היא כמובן העיר שקודר, המהווה את השער לכל איזור צפון אלבניה בכלל, והאלפים האלבנים בפרט.  

לקריאה נוספת על העיר שקודר והאיזור לחצו כאן

אגם פרספה

אגם פרספה – מסתורין ויופי בשלוש מדינות 

פחות מוכר אך לא פחות מרהיב, אגם פרספה נחשב לאחד האגמים הגדולים והעמוקים באזור, והוא מתפרס על שטח של שלוש מדינות – אלבניה, צפון מקדוניה, וגם יוון. האגם נודע במימיו הכחולים ובנופי ההרים המופלאים שמקיפים אותו, כאשר בצפון מקדוניה תמצאו סביבו את הפארק הלאומי גליציצ'יה. האזור מסביב לאגם מציע מגוון פעילויות כגון טיולי טבע, דיג, ושיט, כולל שיט לאי גולם בשטחה של צפון מקדוניה, המאפשרים למטיילים לחוות את השלווה והיופי הטבעיים של המקום.

אגם קומאן

אגם קומאן – נוף שאין לו תחרות בצפון אלבניה

אגם קומאן, הממוקם בצפון אלבניה, הוא למעשה תוצאה של סכירת נהר הדרין ליד העיירה קומאן. הוא מציע נופים דרמטיים עם מצוקים והרים המתנשאים מעל פני המים, ומשתקפים בהם באופן מושלם. האגם הוא גן עדן לאוהבי הנופים, עם מראות שקשה להתחרות בהם. 

האגם מציע שתי אטרקציות עיקריות, האחת היא המעבורת על אגם קומאן, והשניה היא שיט לנהר שאלה, היוצא גם הוא מהאגם. תוכלו לקרוא עוד על שניהם כאן

קניון אגם מטקה

אגם וקניון מטקה – אתר חובה בצפון מקדוניה

אגם מטקה, אף על פי שהוא הקטן ביותר ברשימה, מספק נופי קסם עם אטמוספירה של שקט ורוגע. אגם מטקה, שגם הוא תוצאה של סכירת נהר באותו שם, נמצא בקניון צר ומרשים בקרבת העיר סקופיה, בירת צפון מקדוניה. האגם הוא מקום מושלם לפיקניק, טיולי טבע, טיולי סירה והרפתקאות נוספות, בהן טיול למערת נטיפים יחודית. מטיילים המחפשים לברוח מהמולת העיר ימצאו במטקה את המקום האידיאלי להירגע וליהנות מהשלווה הטבעית.

________________________

לכל אחד מהאגמים הללו יש את הייחודיות והקסם שלו, המוסיפים עושר רב לכל טיול באלבניה או טיול בצפון מקדוניה (וכמובן שאם יש את הזמן שווה לשלב בין שתיהן, ולהכניס גם את קוסובו לסיפור). בין אם אתם מחפשים הרפתקאות אקטיביות או פינות של שקט ורוגע, האגמים האלה מציעים חוויות ומראות שלא תשכחו.

לא תמיד קל להכניס את כל היעדים במספר ימים קצר, ואני אף פעם לא ממליצה למהר יותר מדיי – אבל כדי לבנות מסלול שיהיה הגיוני ויעיל, תמיד כדאי להעזר ביעוץ טיולים אצל מי שמכירה את האיזור הכי טוב. 

הפוסט אלבניה וצפון מקדוניה: חמישה אגמים שחייבים לבקר בהם הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>
https://mybalkantrip.co.il/balkanlakes/feed/ 0
טיול באלבניה – מאיפה מתחילים לתכנן? https://mybalkantrip.co.il/planalbaniatrip/ https://mybalkantrip.co.il/planalbaniatrip/#respond Sun, 23 Jun 2024 13:40:08 +0000 https://mybalkantrip.co.il/?p=6329 איך להתחיל לתכנן מסלול טיול באלבניה בתור מדריכה ויועצת טיולים אני נתקלת בהרבה שאלות שנוגעות לטיול באלבניה, ואחת הנפוצות בהן היא "יש לנו X ימים באלבניה, מה אפשר לעשות בהם?" ה-X הזה בדרך כלל שווה ל-7 ימים או פחות – ככה שלאותם אנשים אין זמן להתפזר על כל אלבניה (בנחת לפחות…). ככל שיש לכם פחות […]

הפוסט טיול באלבניה – מאיפה מתחילים לתכנן? הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>

איך להתחיל לתכנן מסלול טיול באלבניה

בתור מדריכה ויועצת טיולים אני נתקלת בהרבה שאלות שנוגעות לטיול באלבניה, ואחת הנפוצות בהן היא "יש לנו X ימים באלבניה, מה אפשר לעשות בהם?" ה-X הזה בדרך כלל שווה ל-7 ימים או פחות – ככה שלאותם אנשים אין זמן להתפזר על כל אלבניה (בנחת לפחות…).

ככל שיש לכם פחות זמן לטיול, כך חשוב להתמקד באזור מסוים באלבניה בבואכם לתכנן טיול באלבניה. חשוב להבין שהנסיעות באלבניה יכולות לקחת הרבה זמן, גם אם המרחקים נראים קצרים במפה – הכבישים באלבניה ברובם לא מהירים, וחלקם עשויים להיות מאוד פקוקים – וזו סיבה טובה לא לנסות לעשות נסיעה מדרום אלבניה לצפונה ביום אחד, במיוחד בקיץ.

אבל מה יש בכל איזור באלבניה, ואיך תדעו מה עדיף לכם? הנה מדריך קצרצר שיעזור לכם להתמקד

צפון אלבניה

צפון אלבניה מפורסם ופופולרי בעיקר בזכות העיר שקודר והאתרים בסביבתה, וכמובן בזכות האלפים האלבנים, הכוללים את עמק ת'ט ואת אגם קומאן. רוב אלו שבוחרים להתמקד בו בטיול קצר באלבניה, עושים זאת כי הם מחפשים טבע ונופים, ופחות ים. אבל שלא תטעו, בצפון אלבניה יש גם חופים כמו וליפויה ושנג'ין – ואפשר בהחלט לשלב בין שני הדברים. 

העין הכחולה, ת'ט צפון אלבניה
העין הכחולה בת'ט, צפון אלבניה

דרום אלבניה

דרום אלבניה מוכר בעיקר בזכות הריביירה האלבנית והחופים הנהדרים, המוכרים בהם בדרום הרחוק – בסרנדה ובקסמיל באופן טבעי, אלו שמחפשים יותר בטן גב ופחות טיולים נמשכים לאיזור זה – אך בדרום יש גם המון טבע, בין השאר העין הכחולה של סרנדה, איזור נהר הויוסה, אגם אוכריד, וכן ערים עתיקות ואתרים ארכיאולוגיים מרשימים, כמו ג'ירוקסטר ובוטרינט. 

קסמיל דרום אלבניה
חוף בקסמיל, דרום אלבניה

טירנה ומרכז אלבניה

בתוך האיזור הזה שאקרא לו פה "מרכז אלבניה" (על אף שזה לא מדויק), אפשר לכלול את עיר הבירה התוססת טירנה, את העיר העתיקה קרויה והטבע הסמוך לה, את עיר החוף והנמל דורס, ואת בראט המפורסמת בזכות הארכיטקטורה הייחודית שלה והטבע הנהדר סביבה. טיול במרכז בלבד יכול להתאים למי שלא רוצה לגמוע מרחקים ארוכים במיוחד בטיול שלו – והוא יכול להציע מגוון לא קטן בכלל למי שיבחר בו. 

בראט
בתוך טירת בראט, מרכז אלבניה

איך ממשיכים בתכנון המסלול באלבניה? 

אז הבנתם שלכל איזור באלבניה יש משהו אחר להציע – אבל זה בכלל לא מעט?

קיבלתם מושג ראשוני על מה מעניין אתכם אבל לא מצליחים לגבש מסלול?

הבלבול ברור ואתם ממש לא היחידים שמתקשים! יכול להיות שאחד המסלולים המוכנים לרכישה באתר יתאימו לכם – יש מסלולים לדרום, מסלולים לצפון, וגם כמה קצרים במיוחד עבור מי שמגיע ולא רוצה לנסוע רחוק. 

מחפשים משהו יותר מותאם אישית? כמובן שתמיד אפשר להיעזר בשיחת היעוץ שאני מציעה לתכנון טיול באלבניה – וזו מתאימה מאוד גם לאלו היוצאים לטיול ארוך יותר שיכול להקיף איזורים ונרחבים יותר. 

הפוסט טיול באלבניה – מאיפה מתחילים לתכנן? הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>
https://mybalkantrip.co.il/planalbaniatrip/feed/ 0
טיול באלבניה – יוני 2024 – רגע לפני שהמוני התיירים מגיעים https://mybalkantrip.co.il/%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c-%d7%91%d7%90%d7%9c%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%94-%d7%99%d7%95%d7%a0%d7%99-2024-%d7%a8%d7%92%d7%a2-%d7%9c%d7%a4%d7%a0%d7%99-%d7%a9%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%94%d7%aa/ https://mybalkantrip.co.il/%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c-%d7%91%d7%90%d7%9c%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%94-%d7%99%d7%95%d7%a0%d7%99-2024-%d7%a8%d7%92%d7%a2-%d7%9c%d7%a4%d7%a0%d7%99-%d7%a9%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%94%d7%aa/#respond Wed, 19 Jun 2024 10:40:00 +0000 https://mybalkantrip.co.il/?p=6222 הריביירה האלבנית, דרום אלבניה, טירנה ונופש בצפון אלבניה – אבל לפני שהכל מתמלא בתיירים הפעם הפוסט הזה יספר לכם על הטיול האחרון שלי בבלקן – שספציפית הפעם היה רק באלבניה. אני אמנם נוסעת כמה וכמה פעמים בשנה, אבל לרוב לא מקדישה פוסטים לכך במדיות – הפעם יש כמה דברים מעניינים שיכולים לענות למטיילים על כמה […]

הפוסט טיול באלבניה – יוני 2024 – רגע לפני שהמוני התיירים מגיעים הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>

הריביירה האלבנית, דרום אלבניה, טירנה ונופש בצפון אלבניה - אבל לפני שהכל מתמלא בתיירים

הפעם הפוסט הזה יספר לכם על הטיול האחרון שלי בבלקן – שספציפית הפעם היה רק באלבניה. אני אמנם נוסעת כמה וכמה פעמים בשנה, אבל לרוב לא מקדישה פוסטים לכך במדיות – הפעם יש כמה דברים מעניינים שיכולים לענות למטיילים על כמה שאלות וגם לספק מידע חיוני – אז למה לא 🙂 

שימו לב שאני אמנם אזכיר פה יעדים שונים שהייתי בהם, אבל לא מדובר במסלול טיול שיתאים לאנשים שמבקרים באלבניה בפעם הראשונה, בסופו של דבר ברוב המקומות שיוזכרו פה הייתי בעבר, וגם במקומות שבין לבין, ולכן גם "דילגתי" על כל מיני דברים שלא הייתי ממליצה ללקוחות שלי לדלג עליהם – כי שוב, זו ממש לא פעם ראשונה שלי באיזור… 

הטיול היה בתאריכים 8-15.6 – ממש לפני תחילת העונה הרשמית והעומסים הכבדים – דבר חשוב ואתייחס לזה גם בהמשך. 

בכיוון שהפוסט קצת ארוך, הכנתי לכם פה קישורים שיקפיצו אתכם לחלקים שונים בו – אם אתם לא רוצים לקרוא הכל…

קו החוף הדרומי של אלבניה

את הטיול התחלנו (אני, ביחד עם חבר טוב מקוסובו) לאורך קו החוף היפהפה של הריביירה האלבנית. דילגנו על ולורה ונסענו דרך הכביש שעובר בקאנינה (Kanine), משם אפשר לעשות יופי של תצפית לכיוון ולורה והאי סזאן, אל אוריקום, שם אכלנו יופי של ארוחת צהריים. בהמשך עשינו עצירה בפארק הלאומי לוגארה (Llogara), לקפה ותצפית נוספת, ואז המשכנו בדרכנו לכיוון חוף ג'יפה (Gjipe) והימארה שבה העברנו את הערב והלילה. 

הימארה אלבניה
חוף הימארה בשקיעה
חוף הימארה אלבניה
חוף הימארה בבוקר

מסקנות, חדשות ותובנות: 

  1. בימים אלה מסתיימת העבודה על מנהרה בכביש החוף האלבני (SH8), שתדלג על העליה ללוגארה, ותחסוך 23 דקות בנסיעה… לטעמי, קצת חבל כי העליה ללוגארה והתצפית משם זה אחד החלקים הכי יפים בנסיעה בריביירה האלבנית, אבל כנראה שעבור מי שקשה לו לנהוג בכבישים מפותלים, קצר קצת בזמן, או מפחד מנסיעה כזו, זה מועיל. כמובן, זה בכללי קצת יוריד מהעומסים בכבישים, אז זה דבר חיובי. המנהרה צפויה להיפתח לתנועה ב-10 ביולי 2024. 
  2. חוף ג'יפֵּה אולי נחמד, אבל תעשו לעצמכם טובה ואל תנסו להגיע לשם עם רכב. הכביש צר ועם מדרכה גבוהה בצד – ככה שאם בא לך רכב ממול, תחפשו איך לטפס עליה כדי לתת לו לעבור. אמנם יש מפרצי עצירה פה ושם, אבל זה לא מספיק והנסיעה ממש ממש לא ידידותית על אף הכביש הסלול… מהימארה יוצאים טיולי סירה לחוף – תשתמשו בהם אם היעד שלכם הוא ג'יפה. 
  3. נהיגה בערי החוף… תראו, ציינתי פה כבר שהטיול הזה היה לפני תחילת העונה – ועדיין, מתחילים להרגיש טיפ טיפה את הצפיפות… ערי החוף הדרומיות מלאות סמטאות וחניה זה לא משהו שיש בהן בשפע. אז כמו שאני אומרת בכל מקום – תמיד תמיד כדאי לוודא שיש למקום הלינה שלכם חניה! שלא תבינו לא נכון – הייתה לנו חניה, אבל הנהיגה באיזור הייתה די מלחיצה וצפופה – אם אתם נלחצים בקלות, או מאבדים את הסבלנות מהר, יכול להיות שזה צעד שיוביל אתכם לבחירה בלקיחת נהג על פני נהיגה עצמית. 
  4. החוף בהימארה שקט ומרווח, אישית היינו בחלק פרטי ולא ציבורי – אבל בערב לא גבו כסף על מיטות חוף אלא רק על שתיה ומזון. גם ביום הסכום שגובים הוא סביר (15 אירו לשתי מיטות ושמשיה) – אבל זה ישתנה ויעלה עם תחילת העונה והעליה בכמות התיירים… 

הסיבוב שלנו בחוף הדרומי של אלבניה לא נגמר כאן… (האמת שזה לא אפשרי כל כך, ממערב יש ים וממזרח הרים, צריך לצאת מאיפהשהו…) 

קסאמיל אלבניה
חוף בקסמיל שמתהדר במיטות זוגיות

אז מהימארה המשכנו דרומה לכיוון קסמיל. הנוף בהמשך הנסיעה גם הוא כמובן מהמם, וגם כשמגיעים לקטע בו לא רואים את החוף מימין, מתגלה עמק מהמם משמאל… הקפיצה לקסמיל הייתה רק לשם בדיקה קצרה של כמה חופים, אבל הדעה הכללית שלי לא השתנתה: 

  1. קסמיל אמנם יפה ואין ממש תחרות לחופים הלבנים שלה, אבל עמוסה בטירוף (ושוב – זה לפני שהעונה התחילה רשמית) והחופים די רועשים – מה שבטח לא מתאים לכולם. 
  2. המחירים לפני תחילת העונה הרבה הרבה יותר סבירים מאשר במהלכה – לא משהו שלא ידעתי אבל מעניין לראות בעיניים איך בחופים שגובים בהם 30-40-50 יורו למיטת חוף באמצע הקיץ, לוקחים רק 10-15 שבועיים קודם לכן… ושלא תטעו, לגמרי חם מספיק בתחילת יוני כדי לשחות! 
  3. החופים בקסמיל כולם פרטיים, ומצופפים בהתאם – קצת קשה לראות את היופי של החוף שכל כולו מנוקד במיטות ושמשיות… אהבתי הרבה יותר לראות את המקום בחורף ובסתיו 🙂
קסמיל אלבניה
אחד החופים בקסמיל

מהחופים של דרום אלבניה – אל דרום אלבניה ההררית 

הכותרת הזו אולי טיפה מטעה, כי זה לא שהחופים לא צמודים להרים, ולא שרוב עיירות החוף לא יושבות על צלע הר – אבל הכוונה היא לחלק שממערב להרים שצמודים לחופים… חלק שהאיזור המוכר ביותר בו הוא ג'ירוקסטר – אבל עליה דילגנו הפעם. 

אז הפעם ביקרנו באתר ארכיאולוגי קטן ונסתר בשם הדריאנופוליס – שנמצא לו באמצע שדה – עם תיאטרון קטן וחמוד והרים מסביבו. בתור מורת דרך בישראל אני מן הסתם לא אוהדת גדולה של הדריאנוס, אבל לחבר שטייל איתי יש קטע עם השם הדריאן (ולא עם הדמות ההיסטורית) – אז קפצנו לראות… וואלה – שווה 🙂 

הדריאנופוליס דרום אלבניה
התיאטרון בהדריאנופוליס

לאחר מכן, המשכנו ללינה בכפר באיזור זגוריה, בשם Labovë e Poshtme – כפר חמוד ויפה, עם כנסיה (אורתודכסית) מרשימה – אבל לא הייתי מגיעה לאיזור רק בשבילו. לצערי האיזור שבקרבת הכפר, בכביש שמוביל לגבול היווני, אינו סלול ולא המשכנו בנסיעה ליעדים שתכננו. 

זגוריה אלבניה
הכפר
זגוריה אלבניה
הכנסיה בכפר

ביום שאחרי, שבו גילינו שלא נצליח לחקור לעומק את האיזור (או בעצם, שאנחנו מעדיפים לא להסתכן, גם עם ה-SUV החזק והנאמן של החבר הקוסוברי) – המשכנו לכיוון פרמט, איזור שביקרתי בו בעבר ואני תמיד ממליצה עליו ללקוחות – כי הוא לגמרי אחד היפים ביותר שיש לאלבניה להציע לטעמי. עבור החבר זו הייתה פעם ראשונה – והיא עלתה על הציפיות שלו. 🙂 

עצרנו בכמה מהמקומות היפים שיש לכביש לפרמט להציע לאורך נהר הויוסה, קנינו שמן זית מקומי וטעמנו דבש נהדר, אכלנו ארוחת צהריים במרכז פרמט – והמשכנו אל המעיינות החמים המפורסמים. המים אמנם לא מרגישים מאוד חמים כשבחוץ חם, אך זו לגמרי חוויה נעימה.דבש תוצרת אלבניה

ביום שאחרי עשינו עוד סיבוב באיזור שמעבר למעיינות, שמציע עוד נוף נהדר של העמק בו עובר נהר הויוסה – שימו לב שזו לא נהיגה קלה במיוחד (הכביש במצב טוב, אבל מפותל מאוד).

נהר הויוסה פרמט דרום אלבניה

ואז, התחלנו בנסיעה הארוכה לכיוון טירנה – במהלכה עשינו עצירה מול נוף הנהר לארוחת צהריים, ועוד עצירת קפה ושטיפת רכב (שהיה מלא אבק ובוץ ובשלב זה – ומשטרה יכולה לעצור אתכם בדרך על זה) בפיר (Fier). פיר עצמה אולי לא מרתקת עבור המטייל הממוצע באלבניה, אבל עבור החבר הקוסוברי שחי שם כפליט במהלך מלחמת קוסובו – היה מעניין לראות אותה שוב. 

טירנה במהלך שבוע ישראל  – תשובה נהדרת מבחינתי לכל אלה השואלים אם אלבניה בטוחה לישראלים…

טירנה אלבניה ישראל
דגל ישראל על השדרה המרכזית בטירנה במהלך שבוע ישראל

אז לטיראנה הגענו במקרה הזה רק לעצירה קצרה כדי לשבור את הנסיעה לצפון – ולשמחתי זה היה בזמן כדי לראות את העיר מלאה בדגלי ישראל. כן, היה מדובר אמנם באירוע תרבות שארגנה שגרירות ישראל באלבניה, שכלל כמה אירועים (שלא נכחתי בהם), בהם מסיבת ריקודים כמחווה לנפגעי הנובה שנשאה את השם We Will Dance Again – אבל אני מצליחה לחשוב על מעט מאוד (!) מדינות שהיו מסכימות היום לארח שבוע כזה ולקשט את רחובות עיר הבירה שלהן בשפע של דגלי ישראל. אז האם אלבניה בטוחה לישראלים? תענו לעצמכם… 🙂 

נופש בצפון אלבניה – כי הצפון הוא לא רק טרקים והרים

אז אחרי החופים של הדרום, קפצנו לבדוק גם את חופי הצפון, ובאופן ספציפי את חוף שנג'ין (Shengjin) – שהוא רצועת חוף מאוד ארוכה והרבה יותר מרווחת. המחירים במסעדות בשנג'ין הוגנים מאוד (זולים יותר מטירנה לצורך העניין), ובאופן כללי – זו עיירת חוף קלאסית כמו שאתם מדמיינים עיר חוף – מלונות, מיטות חוף, ושפע חנויות שמוכרות בגדי ים (אם כי אין מבחר מטורף) וציוד חוף כזה או אחר.

מטיילים עם ילדים? לטעמי זו אופציה מעולה – בקצה הצפוני של החוף יש יריד עם מתקנים, שיהיה אפשר לגוון איתו את הזמן בחופשה. 

שוב, גם לפה הגענו לפני תחילת העונה הרשמית, אבל אין לי ספק שהמקום עדיין הרבה יותר נעים באמצע הקיץ בהשוואה לחופי סרנדה וקסמיל – גם אם תכניסו לתוכו את אותה כמות של אנשים – החוף פשוט הרבה יותר גדול ומרווח. 

משנג'ין המשכנו לאגם שקודר, לאתר נופש על חוף האגם, שממנו אפשר כמובן להכנס ולשחות – וגם לשוט בקיאקים, לחתור בסאפ ולדווש בסירות פדלים… אין מה לפרט יותר מדיי כאן, פשוט כי זו הייתה המנוחה שלנו לאחר כמה ימים די אינטנסיביים. 

אגם שקודר אלבניה
מזח על אגם שקודר
אגם שקודר צפון אלבניה
שקיעה באגם שקודר

בחזרה לטירנה – וטירנה ביורו 2024

אז מצפון חזרנו לכיוון טירנה, לקראת סוף הטיול – והפעם טירנה געשה לקראת היורו – וגם לקראת המשחק הראשון של אלבניה בטורניר השנה. 

מגיעים לטירנה במהלך טורניר היורו? הנה מה שאתם יכולים לצפות לו! 

בכיכר המרכזית של טירנה, כיכר סקנדרבג, הוקם מתחם צפיה במשחקים, עם דשא מלאכותי עליו אפשר לשבת ולצפות במשחקים על מסך ענק. בסוף כל ערב, לאחר המשחק של 21:00 (22:00 אצלנו), הייתה מסיבת רחוב בצד הדרומי של הכיכר – נהדר למי שמחפש מסיבות ואוהב לחגוג. 

כמובן, מעבר למתחם המרכזי בכיכר, כמעט כל בר, בית קפה ומסעדה בעיר שידרו את המשחקים – כך שלא חסרים מקומות לצפות בהם – רק צריך להגיע מוקדם לתפוס מקום. 

מתחם הצפיה ביורו בטירנה אלבניה
מתחם הצפיה, טרם המשחק, בכיכר סקנדרבג, טירנה, יורו 2024

אבל אי אפשר לדבר על היורו בלי לדבר על המשחק של אלבניה נגד איטליה – המשחק הראשון של שתי הנבחרות  בשלב הבתים – שאמנם התחיל עם הגול הכי מהיר בתולדות היורו (23 שניות לתוך המשחק) לטובת אלבניה, אך נגמר בניצחון 1-2 לטובת האיטלקים. עם זאת, ברחובות ממש לא נצפתה אווירת נכאים, והם היו מלאים באנשים לבושי אדום, חובשי פליסי (כובע הצמר הלבן המסורתי האלבני), רכבים שצופרים כחלק מהחגיגה, ומורל גבוה למרות הכל. השורה התחתונה? זו בהחלט חוויה להיות בטירנה בערב של משחק הנבחרת.

המשחק הבא, מתחיל ממש בעוד כמה שעות – אלבניה נגד קרואטיה, היום, 19.6 בשעה 17:00 שעון אלבניה – האוהדים האלבנים והקרואטים כבר התאחדו להם ליד האיצטדיון בגרמניה – שכן מדובר בשני עמים שיש בינהם הרבה במשותף (בעיקר אויב משותף בשם סרביה…)

אז הערב הזה היה האחרון שלי באלבניה לפעם זו – וכמובן שהפעמים הבאות לא רחוקות בכלל… 

לסיכום

אז לפני שאחתום את הפוסט, אני שוב רוצה להדגיש כמה דברים: 

  1. אלבניה בטוחה לישראלים לחלוטין ואין מה לחשוש להגיע ולטייל! 
  2. הפוסט מציג מסלול שלא יתאים למי שלא ביקר באלבניה לפני כן, ולא למי שלא בקטע של לנהוג שעות ארוכות כל יום – מוזמנים להשתמש בשירותי היעוץ שלי כדי לבנות מסלול שיתאים לכם ולמה שמעניין אתכם

מוזמנים כמובן לשתף את הפוסט עם חברים ומשפחה שעשויים להפיק ממנו תועלת, ולהעזר באתר בשפע המידע שהוא מציג על אלבניה, וגם על קוסובו וצפון מקדוניה. 

פה כדי לעזור לכם לתכנן את הטיול שלכם בבלקן היפה – סהר בן יהודה.

הפוסט טיול באלבניה – יוני 2024 – רגע לפני שהמוני התיירים מגיעים הופיע לראשונה ב-My Balkan Trip.

]]>
https://mybalkantrip.co.il/%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c-%d7%91%d7%90%d7%9c%d7%91%d7%a0%d7%99%d7%94-%d7%99%d7%95%d7%a0%d7%99-2024-%d7%a8%d7%92%d7%a2-%d7%9c%d7%a4%d7%a0%d7%99-%d7%a9%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%99-%d7%94%d7%aa/feed/ 0